Missatsamtal.se
Annons

Sök telefonnummer

001000181

Har du fått ett samtal från detta nummer?
Här kan du läsa vad andra har att säga om detta telefonnummer och vem som har ringt.
Lägg gärna in en egen kommentar.

30 kommentarer

Enligt besökarna ringer
Okänd, Microsoft, indisk kvinna

windows 2012-08-31
- I dont have a computer
- Huh? you have no computer?
- No, so stop calling me
- We try later
- No stop ca....
idioten lägger på..
och självklart har vi flera datorer ;)

0014028759195 2012-08-31
Man med indisk brytning ringer och påstår sig ringa från Microsoft. Han frågar om vi har en Windowsdator. Jag säger att han måste fått fel nummer, men då frågar han efter min man (med hans fullständiga namn) så jag fortsätter lyssna. Han påstår att vår dator har laddat ner en massa farlig programvara och ber att jag ska slå på den så ska han hjälpa mig att lösa problemet. Jag svarade "I don't think so" och lade på. Kändes mycket obehagligt.

0014028759195 2012-08-31
Engelsktalande Indier (typ) ringer och påstår att han ringer från Microsoft technical support. Säger att jag inte behöver hans hjälp och han frågar Why, men lägger på.
Annons

Windows 2012-08-28
Engelsktalande man med indisk brytning ringer och säger att min dator är infekterad. Det är svårt att förstå honom men jag uppfattar att han säger "Windows" och "computer" gång på gång. Jag anar oråd och säger till honom att jag ska ringa polisen! Då ropar han no, no, no! Jag lade på o ringde polisens upplysning som berättade att de känner till dessa "uppringningar" och att "ligan" nu tycks rikta sig mot Sverige! Obehaglig upplevelse!

Man med indisk brytn 2012-08-27
En man med indisk brytning ringde och sade sig komma från Microsoft. Ja sa till honom att "I dont belive a word you are saying" och lade på, precis som jag gjort de senaste fyra gångerna han ringde. Hoppas han fattar vinken till sist, men chansen är nog liten.

windows support 2012-08-27
Engelsktalig man med indisk brytning hävdar att min dator är infekterad med farliga virus. Han vill att jag ska slå på datorn och genomföra en massa kommandon för att han ska hjälpa mig över telefon att få bort de farliga filerna. Jag vägrar och han blir arg och lägger på.

Okänd kan inte se mi 2012-08-24
engelsk kvinna frågade mig något om uppdatering i windows, samtalet pågick ca en halv minut och jag lade på, hon hade hittat mitt hemetele nummer, obehagligt!!!! Jag vet INTE om detta registreras nu på telefonräkningen???!!!!!

Okänd, en massa 0:or 2012-08-24
en man med Indisk brytning ringde hem idag till min dotter och sa något att datorn var korrupterad. Hon frågade varifrån han ringde och han sa något med Windows från New York. Hon förstod inte honom eftersom det var mest Indisk engelska. Hon sa att hon måste gå, hade inte tid, då frågade han vart hon skulle gå????
Detta är obehagligt!

0855924842 2012-08-20
Sa att de ringde från Windows Center, talade engelska men bröt på indiska. Påstod att min dator hade virus, ville att jag skulle logga in och att de skulle hjälpa mig. Jag s.a att jag måste ringa min son först, det var bråttom sa de men jag avbröt samtalet

Windows support 2012-08-20
Får samtal varje vecka från en man som säger sig få tekniska error reports från vår windowscomputer Jag har talat om att vi inte äger någon Windows dator då säger han att han talar om m in mans Windows dator När jag säger att inte han heller har någon undrar han om jag har en Mac.... Jag ber honom fara åt h... För 100 ade gången och ber dem sluta ringa men de står på sig ochbara fortsätter att traggla Slutar alltid med att jag lägger på luren Numer ringer de från dolt nummer till oss men jag känner igen de nummer som visas ovan.

Okänd 2012-08-18
Blev i onsdags uppringd av en kvinna, som talade usel engelska. Hon påstod, att jag hade error i min dator, vilket inte alls stämmer. Lade på luren och uppmanade henne, att aldrig kontakta mig igen. Går det inte att få stopp på dessa suspekta individer, som bara är ute efter att luras?

Okänd 2012-08-18
Jeg fik lige et opkald fra en mand med indisk engelsk dialekt. Og jeg gik lidt med på den og gjorde som de sagde, da jeg har en ret gammel computer og derfor tænkte jeg at de ikke kunne skade mig. De ville have mig til at logge mig ind på noget som hedder teamviewer.com og der give dem lov at styre min computer og det gjorde jeg og det første de gjorde var at lukke alle mine vinduer ned, hvilket de selvfølger ikke har ret til da jeg kunne arbejde med noget i dem, men det sjove er så bare at de ikke var klar over at det ene vindue var min internet forbindelse og derved mistede de selv adgangen og jeg fik mig et stort grin af dem og sagde tak for samtalen og lagde på igen.

0020020127 eller är 2012-08-18
inte den här har inte ringt mej
0010000181 telefon nummret
men den här nummret har det
0020020127
eller
020020127

inte den här nummret 2012-08-18
nej inte den här nummret 0010000181
men den här nummret har ringt mej
0020020127
Indiern ringde. 2012-08-16
Fick just ett samtal från "Ricky", en individ från "Microsoft" i Indien. Han sa att han hade fått massor med error meddelanden från min dator. Jag svarade att det var omöjligt , och att jag inte trodde att han jobbade för Microsoft. Men han pratade på om att han faktiskt var "anställd på windows" och att han skulle ta bort virus som skulle kunna få min dator att krascha. Jag svarade att jag hade en MAC och att jag inte har använt ett Windows OS sedan 2003 , men han ville fortfarande att jag skulle sätta mig vid en Windows dator.

PS: Jag har ingen MAC... Windows Forever <3

Okänd 2012-08-16
En kille med dålig engelska ringde mig precis och sa
att ha ringde om min windiws 7 dator
Sen la jag på för att det är den 4 gången det händer
Går det inte att söka upp den som ringer på något sätt?
WTF säger jag bara

004254069022 2012-08-15
Käring med indisk brytning ringde påstått från microsoft.

privat 2012-08-12
Do you speak english? nej! avslutade

Okänd 2012-08-11
Jag blev också nyss uppringd av en indisk talande man som påstod sig jobba för Microsoft.. Sedan sa han att jag skulle öppna loggboken och kolla mina felrapporteringar. Han sa sen att jag skulle gå in på fastsupport.com, då visste jag att det var bedrägeri. Sökte genast upp fastsupport på google och poof så kom denna sida upp, tack för varningen!

Okänd 2012-08-11
Blev nyss uppring av denna engelsktalande man med indisk brytning som flera andra beskriver, la på direkt som jag brukar när folk ringer från utlandet då jag ändå inte känner nån där. Inte första gången men lägger alltid på. Har också hört att om man vanligtvis svarar t.ex. ja det är johan Johansson så kan vissa bedragare klippa ihop det så det låter som man har sagt ja till något som man sedan blir bunden att betala enligt distansavtalslag. Däför säger jag bara hallå när jag blir uppringd från hemligt nr.
Här är också en länk till microsoft angående just den här typen av bedrägeri.
http://www.windowslive.se/mvh/post/2012/02/22/varning-for-falska-supportsamtal-vi-pa-microsoft-ringer-inte-upp-dig-i-supportarenden-om-du-inte-ringt-upp-oss-forst.aspx

Okänd 2012-08-09
Har mottagit flertalet samtal de senaste veckorna från nummer som börjar på 001 och 0046 mm. Alltid någon med indisk brytning i andra ända. Flera gånger har jag lagt på innan de hunnit säga så mycket mer än att de ringer från Windows. Idag fortsatte jag samtalet; personen i andra ändan fick det inte lätt och la till sist på efter att ha varit väldigt påstridig med att jag skulle starta min dator, vilket jag naturligtvis inte gjorde...

Okänd 2012-07-31
Personen som ringer frågar inte efter någon särskild person i vårt hushåll, redan där blir man ju fundersam. Hur kan de vara säkra på att det är rätt person och rätt dator då? Inte så genomtänkt...

Okänd 2012-07-31
Engeslsktalande man med indisk brytning ringde idag igen. Jag slängde på luren direkt. Har prata med Telia och polisen om det här, men ingen kan stoppa dessa bedragare,tydligen. Man får helt enkelt bita ihop och hoppas att de ger sig någon gång. Några som kommenterat har sagt att de spelat med eller lyssnat i en halvtimme på dessa bedragare för att sedan meddela att de inte är intresserade...jag undrar bara om det är så klokt?
Tänk om de fixat så att mottagaren betalar samtalet? Kan ju bli hur dyrt som helst i så fall, eftersom de tydligen ringer från utlandet. :s

Technical Support 2012-07-30
Samma scenario som samtliga som rapporterat. Denna gång dam med indisk brytning. Ville att jag skulle sätta på min Windows dator. Jag pressade henne flera gånger o frågade om hon ringde från Microsoft eller Mcafee där jag har mitt virusskydd. Inget svar, så frågade igen o tillade "att då är du från ett blufföretag" då la hon på luren. Ska bli intressant att se om de ringer tillbaka.

Microsoft 2012-07-30
Ringde idag och sa att de fått många rapporter att min PC är full av virus. Frågade därefter om jag upplevde att den går segt. Erbjöd sig sedan att visa mig. Guidade mig till att trycka på win + r och sedan skriva in eventvwr. När han sa att helt normala varningar i loggarna var allvarliga fel så lade jag på luren.

Okänd 2012-07-29
Personer som talar engelska med indisk brytning har ringt ett flertal ggr och påstår sig vara antingen från microsoft eller windows. Har förklarat att jag inte är intresserad och bett dem sluta ringa mig. Den senaste som ringde sa att han inte skulle sluta ringa förrän jag lyssnade på honom. Jag sa att jag varken vill lyssna på honom eller få några fler samtal, sedan slängde jag på luren.

Okänd 2012-07-25
Som så många gånger förr ringer en engelsktalande man med indisk brytning som påstår att han ringer ifrån Microsoft support och att han kontaktar mig p.g.a att det ska vara fel på min windows dator. Jag fattar direkt som vanligt att det är en äcklig bedragare varpå jag talar om för mannen att jag endast äger en mac-dator. dock fortsätter han att tugga på om sitt skit... IDIOT

Microsofts service c 2012-07-24
En man pratade engelska med indisk brytning och sa att min dator hade skickat meddelanden om skadlig kod från Windows och att detta var en support från Microsoft.

Jag hade precis haft en problem med ett dataintrång i min enda Windows maskin.Jag kör Linux normalt men några kunder använder fortfarande Windows så jag har kvar en maskin. Jag antog att hackern nu hade fräckheten att ringa och bluffa också! Jag läste därför lusen av honom enligt notor. Men när jag ser den här sidan är jag inte lika säker längre, kanske det var en slump? Eller finns det ett samband med keyloggers tex. win32/zbot???

Windows 2012-07-23
ringde i dag försökte sälja mig grejer la på

Windows 2012-07-20
En man pratade engelska med indisk brytning och sa att min dator hade skickat felmeddelanden från Windows och att detta var en support från Microsoft.
Ville att jag skulle koppla upp på internet så att de kunde visa mig vad som kunde göras åt felmeddelandena.
Jag sa att jag inte var intresserad av det och att det hela kändes misstänksamt. Mannen slängde på luren när jag fortsatte att

Lägg in samtal från 001000181




Hittar du inte vad du söker?

Annons