Missatsamtal.se
Annons

Sök telefonnummer

001000181

Har du fått ett samtal från detta nummer?
Här kan du läsa vad andra har att säga om detta telefonnummer och vem som har ringt.
Lägg gärna in en egen kommentar.

30 kommentarer

Enligt besökarna ringer
Okänd, Microsoft, indisk kvinna

Windows 2012-07-20
En man pratade engelska med indisk brytning och sa att min dator hade skickat felmeddelanden från Windows och att detta var en support från Microsoft.
Ville att jag skulle koppla upp på internet så att de kunde visa mig vad som kunde göras åt felmeddelandena.
Jag sa att jag inte var intresserad av det och att det hela kändes misstänksamt. Mannen slängde på luren när jag fortsatte att ifrågasätta honom.

"Vindows!" 2012-07-16
Mam, i'm calling you from the technical maintenance department for your computer"
- yes????
- " Your computer is sending a very bad signal"
- ??? No my computer and internet connections works just fine
- Please mam, let me show you remotely
- No, i don't think so. I will call my broadband provider in Sweden if so. Which company are you calling from again?
- On behalf of Microsoft, your computer is sending a dangerous signal
- this sounds very strange. i'm gonna hang up now
- no mam, you can't hang up. It's very dangerous , you have a lot of virus
-I have anti-virus program already
-Yes, your computer is sending a very bad signal
-I'm hanging up now.

"Microsoft" 2012-07-16
Kvinna med indisk brytning påstod sig repr. Microsoft.
Avbröt henne och sa klart och tydligt att "This is a fraud" Hon påstod att det inte var det.
"Yeah sure bye bye" varpå jag lade på luren. Numret var okänt. Har inte hört något efter det
Annons

Microsoft. Tel 0 2012-07-13
Indisk tjej
Jag var inte intresserad sa jag.

Okänd kvinna 2012-07-13
Kvinna ringde mig och påstod hon ringde från Windows support och att jag hade virus på datorn. Jag var väldigt tveksam till henne och ba om ett telefonnummer. Hon sa jag kunde ringa tillbaka till henne på 0046855922797. Gjorde inte så. Damen berättade att hon hade en tekniker som skulle koppla upp sig till min dator om jag skrev in support.me vilket skedde. Teknikern var inne i min dator och påstod jag hade massor med skadlig virus fast jag har Norton. Han ville jag skulle köpa ett program från pccure.eu. Han tog upp en webbsida och visade mig viruspaket. Var väldigt envis jag skulle köpa ett för ca 1000 kr vilket jag inte gjorde. Efteråt har jag kollat upp både telefonnumret ovan som går till TDC AB och som inte uppger vem som har detta nummer då jag frågar dem. Har skickat ett mejl till pccure.eu och frågat om de har en tekniker Steve Johnson. Har inte fått svar ännu. Har låtit windows scanna min dator samt bytt ut alla lösenord.

Okänd 2012-07-12
Nummer 001225382030 har ringt tre gånger idag och frågat efter en person i min familj. Jag har bara sagt att personen de söker inte är hemma, men de google-träffar jag hittar på numret verkar stämma med andras upplevelser.

Windows 2012-07-12
Blev pris också utsatt.

Okänd 2012-07-11

Dolt nr 2012-07-09
Dom ringer ju hela tiden, dom ringde nyss hem till mig & min mamma svara & det var en man som pratade Engelska med Indisk brytning,som sa att vi har problem med våran dator & mamma sa att det inte var något fel på våran dator & att hon ska polisanmäla dom sen la hon på.
Okänd 2012-07-07
Nu är dom igång igen..fick idag ett samtalfrån en man som pratade engelska med indisk brytning som sa att han ringde från Micrososoft och att jag hade virus i datorn, och att jag måste ladda ner ett program omgående. Jag förstod direkt att det var en bluff så jag frågande vilken av mina 3 datorer det handlade om, då började han svamla om att det då är bäst att få ID på alla tre datorerna..hmmmm.. när jag då sa att jag försod att det var en bluff blev han otrevlig. då lade jag på! Microsoft ringer eller mailar aldrig information om virus i din dator!

Okänd 2012-07-06
Okänt nummer, men påminner väldigt mycket om det här.
Man med indisk brytning ringde mig omkring 12-snåret. Samtalet gick någonting i stil med det här:

Jag: "Hello."
Den så kallade "Mack": "Hello, sir, how are you today?"
Jag: "I'm good, thanks. How are you?"
Mack: "I am very good as well, thank you very much for asking me that as well.
My name is Mack. I am calling you from California."
Jag: "Okay."
Mack: "Alright, now listen: Don't be oversmart."
Jag: "Oookay...?"
Mack: "Now, don't be oversmart; talk normally!"
Jag: "Okay."
Mack: "Okay, sir, would you please go and turn on your computer?"
Jag: "Why?"
Mack: "Please just turn on your computer."
Jag: "Why?"
Mack: "Can I please ask you to turn on your computer."
Jag: (suckar) "Alright, fine." (låtsas sätta på datorn)
Mack: "Now, I'm calling to tell you that you have a lot of viruses on your computer that you can't see, but we..."
Jag: (suck) "No."
Mack: "No?"
Jag: "No."
Mack: "Alright, let me ask you this: Is this an entertaining call?"
Jag (shockad/ilsken): "Entertaining!?"
Mack: "Yes, is this not an entertaining call?"
Jag (sorgen/ilsken): "No, it really isn't. I'm hanging up now."
Mack: "Why are you hanging up? It's an entertaining call!"
Jag (bara sorgsen): "No, actually, I don't think it's entertaining at all. Goodbye." (lägger på)

---------

Så här i retrospekt önskar jag att jag hade frågat honom:
- What's the name of your company? [så att man kanske lättare kan koppla det till liknande incidenter]
- What's the weather like there? [Hade han sagt att det var soligt så hade man vetat att han inte var i Kalifornien på riktigt, eftersom solen ännu inte gått upp där (eller ens i Oregon, för en delen)]
- Could I speak to your supervisor, please? [Ju fler av dem man kan känneteckna, desto bättre. Jag hade också kunnat se om han visste att killen kallade sig "Mack" för tillfället. "Right, so as I said to the caller... What's his name, again? Andrew?"]

Aja. Nog för att sätta en guldkant på ens dag, i alla fall. Om guld vore gjort av $#¡+, det vill säga.

Okänd 2012-07-05
Man med indisk dialekt ringde precis på mitt hemliga hemnr(!). Sade att det var fel på min Windows dator. kom ihåg bedrägerierna och sade direkt att Jag kör Linux och har en Mac . min windows dator är sönder sen länge. Har just köpt en laptop med Windows hos NetOnnet i slagsta - hänger det ihop?

00122538203089 2012-07-04
Ringde två gånger inom en timme. Kvinna meddelade att hon ringde från Microsoft Support Center. Känd scam så jag lade på direkt.

Utländsk kvinna 2012-07-04
Ringde mig igår och frågade om MrX var jag. Sade att hon var en "computer internet agent". Jag började prata överdriven skånsk dialekt, varefter samtalet bröts.

Okänd 2012-07-04
De har ringt mig tre gånger nu och senaste gången väckte de mig tidigt på morgonen usch.... om de ringer igen ska jag driva med dem...

Microsofts service c 2012-06-30
nr: 0014423313069 har ringt mig 2ggr i veckan nu i ett par månader nu.
Det är en blåsning.
Indisk röst som säger att man har problem med datorn.

Okänd 2012-06-27
Man som talade engelska och började med att han ringde från support "någonting". Detta har hänt mig tidigare och då var det en man med indisk brytning. Då visste jag inte vad detta var och lät samtalet pågå en stund innan jag blev misstänksam. Nu visste jag, efter att ha kollat med polisen. Jag har själv varnat för detta på Rapport tidigare. Nu avbröt jag mannen, skrattade rått åt honom och talade om att jag visste exakt vad han höll på med och att varning var utfärdad på nyheterna. Avslutade sedan samtalet.

001225382030 2012-06-28
Detta nummer ringde mig nyss. Man som pratade engelska med brytning. Jag lade på direkt..

Okänd 2012-06-26
jag lade på luren

Okänd 2012-06-21
Fick också ett samtal häromdan. Han hade indisk brytning och sa att han hette Thomas. "Hello, my name is Thomas and i´m calling from "Windows ... ..." and about your computer problems. Are you the owner of the computer(eller nåt liknande)?" Jag svarade att jag inte vet något om det och han upprepade det två gånger. Tillslut sa jag igen att jag inte hade några problem sa han, väldigt irriterat, "okey" och la på. Nyss så ringde en kvinna ockaå från okänt nummer och indisk brytning. Hon sa ungefär likadant. Vi sa emot och hon fortsatte att babbla och sa åt oss att sätta oss vid datorn, såklart.

Microsoft 2012-06-18
Ja en man med indisk brytning sa han ringde från Microsoft i Kalifornien. Raspig linje dålig engelska. Frågade efter hans manager o en annan tog luren istället. Helt idiotiskt såklart! Jag frågade efter deras nummer o hur de kunde se i min dator samt att det var olagligt det de höll på med... De ville inte uppge sitt nummer utan bara fortsatte att prata.. La på luren såklart...

Okänd 2012-06-15
En man med indisk brytning ringde mig idag. jag föll nästan för hela skiten eftersom jag har en olaglig version av windows och han ville att jag skulle förnya den typ, eftersom jag nu fick nya virus konsant varje dag. Jag är otroligt dålig på datorer och det gick så långt att jag skrev i mitt kontonummer. Jag var dock skeptisk under samtalet och bad dem att vänta, jag ringde morsan som direkt sa att det var en bedrägeri. Hon googlade lite och fann denna sida och jag räddades därmed precis från att gå på bluffen. Jag har rensat, kört virusscan och kollat igenom datorn. Jag har också gjort en polisanmälan och kollat mina konton om det har dragits någonting därifrån. Det har det inte som tur är. Tyvärr vet dem vad jag heter och mitt personnummer, detta är förjävligt

Okänd 2012-06-15
Har precis fått ett samtal av en man, engelspråkig med indisk brytning,som sa sig ringa ifrån Microsoft. La på luren direkt.

Okänd 2012-06-14
de har ringt mig över 20 ggr och den sista gången ville jag veta vad de ville så fortsatte jag att prata på med honom och så dum som jag är gick jag på det.... men det var inte förns han låste vår dator för att han märkte att jag började fatta.....

001673163536 2012-06-12
Ta ner sidan från internet eller så är det slut med windows. Jag fick samtalet men kontakta polisen innan ammyy.com tar över hela VÄRLDEN

Okänd 2012-06-10
detta telefon nummer har ringt
hur mycket såmm hälst
jag har räknatt alla
hur många gånger dåmm har ringt till mej

och det va 7466000000000000000000000000000000000010000000000
sama lackt
dåmm ska sluta ringa mej
telefon nummret är

001000181
dåmm ska sluta ringa mej

Okänd 2012-06-09
06:00 lördag morgon!n Telefonen rigde läääänge. Det är ju viktigt att människor som sover får vita att deras lika sovande datorer är angripna av Windows- virus. Undrar hur DET går till i min Mac?

Windows Jessica 2012-06-08
Först frågade hon om jag var Mrs XX ja sa jag sedan så presenterade hon sig som Jessica från Windows . Sa snabbt att jag inte hade någon dator samt att jag inte ville höra mer från dem eftersom jag visst vad de sysslade med.

flera olika - micros 2012-06-07
Har blivit uppringd hur många gånger som helst under ett par veckors tid. har naturligtvis inte gått på deras bluff men är förbannad för att de ringer HELA tiden.. när min 7 åriga son svarar slänger de bara på i örat, han är skitsur för det :) sista samtalet nu bad jag dem sluta ringa och var inte så trevlig. sen ringde det igen med okänt nummer... suck.. kan teila spärra det på något vis?

Calvin,Microsoft 004 2012-06-06
Talade otydlig snabb engelska,jag lade på ganska direkt

Lägg in samtal från 001000181




Hittar du inte vad du söker?

Annons