Annons

Sök telefonnummer

Information

Nyfiken på vad vi erbjuder, vilka vi är samt hur allt startade?
Här hittar du massa matnyttig information, bland annat att vi är efterföljaren till Leffeboy som startade redan år 2006 och att vi erbjuder vår data genom ett API.

Socialt

Bakgrund

Jag blir galen när hela nummerpresentatören blir fylld med okända nummer, de lyckas alltid ringa när man inte är hemma eller ännu värre - när man tar sin eftermiddagstupplur.

Det är sällan man kan få fram info om numret på eniro.se eller hitta.se. Så jag brukar googla på numret och brukar hitta olika forum där folk diskuterat telefonförsäljare och deras telefonnummer. Jag fick en idé att jag borde samla alla nummer på samma sida, så att ni förhoppningsvis kan se vilka det är som "trakasserar" er, läsa eventuell info om dem, och hur ni slipper dem i fortsättningen.

Nu får vi hjälpa varandra att få fram de telefonnummer som Telemarketing-företagen använder, och om vi kan, hitta information om dem. Rapportera i forumet så kan jag sen lägga in infot här. Ni får gärna diskutera annat i forumet också.

Tysta samtal

Idag använder sig nästan alla Telemarketing-företag av en dialer. Dialern är ett växelsystem som ringer upp folk via en dator. Svarar någon i andra ändan så kopplar datorn ut samtalet till en ledig säljare. Finns det ingen ledig säljare just då så lägger dialern automatiskt på. Detta är anledningen till att dessa tysta samtal uppstår.

Klippt från Cints konsumentnyheter, om problemet med tysta samtal:
"Tysta samtal bryter mot god marknadsföringssed 2006-04-10 Så kallade "tysta samtal" har blivit ett vanligt fenomen, skriver Vlt. Hos en drabbad har det ringt två-tre gånger i veckan från telemarketingföretaget Sitel Nordic AB. - Vi använder ett datoriserat system som ringer upp. När någon svarar ska det kopplas till en av våra agenter, men agenterna hinner inte alltid svara och då finns det ingen i andra änden, förklarar Sitels VD. Enligt Magnus Karpe, sakkunnig på Konsumentverket, bryter de tysta samtalen mot god marknadsföringssed."
http://vlt.se/pengarjobb/konsument/1.337192

Kontakta

Hos Kontakta hittar du mer info om t.ex TM-branchens etiska regler, lagar och stadgar för telemarketing till konsument m.m.

Opt-in / JAPP-register

Ett omdiskuterat sätt att slippa telefonsamtalen från telefonförsäljare vore om man kunde införa opt-in-regeln (även kallad "JAPP-register") i Sverige.

Det system vi har idag kallas opt-out, dvs vi konsumenter måste manuellt säga Nej för att slippa t.ex reklam eller telefonsamtal. Exempel: "Reklam - Nej Tack!"-skyltar vid brevlådorna eller NiX-registret för telefonförsäljare. Opt-in är tvärtom, då vi konsumenter måste då manuellt säga Ja om vi vill ha reklam i posten, via fax eller SMS, och samtal från telefonförsäljare.

Den förra regeringen undersökte om detta var genomförbart och kommit fram till att problemen med telefonförsäljningen är inte av sådan art att opt-in är att föredra.

Tack till

Ett stort tack till Leffe. Sidan härstammar från hans sida Leffeboy.com och när han inte längre hade tid och ork överlät han sidan till mig, Stefan Janson.
Jag har nu vidareutvecklat sidan så man kan söka efter telefonnummer, likaså ska det bli ännu enklare att hitta sidan via sökmotorer när man söker efter ett telefonnummer.

API

Vi erbjuder privatpersoner att använda vårat API för att själv bygga egna tjänster.
Ladda ned listor med telefonnummer som du sedan kan blockera.

Kontakta mig

Om du vill komma i kontakt med mig så kan du nå mig på stefan.janson@gmail.com

Glöm inte att vi har gratis appar både till iPhone och Android, gratis är gott. De låga kostnader sidan har finansieras genom annonser på webbsidan, blir det pengar över går de åt till kaffe och kakor.

Creeper Missat samtal på Google+