Missatsamtal.se
Annons

Sök telefonnummer

001000181

Har du fått ett samtal från detta nummer?
Här kan du läsa vad andra har att säga om detta telefonnummer och vem som har ringt.
Lägg gärna in en egen kommentar.

30 kommentarer

Enligt besökarna ringer
Okänd, Microsoft, indisk kvinna

inget nummer står ba 2012-10-03
samtalet var som alla andra nån currynisse som försökte komma åt datorn..

Okänd 2012-10-01
En engelskman med indisk brytning ringde och sa att han ringde från windows support och att min dator var till 98% var korrumperad av visus, vi hade 1tim 13min och 36 sekunder kvar att använda vår dator. Han ville att jag skulle klicka på flaggan på tangentbordet samtidigt som jag tryckte på bokstave r. Jag gjorde det och sedan skulle jag skriva www.fastsupport.com, som password skulle jag skriva in ett nummer som han gav mig. Jag tryckte aldrig på "go" knappen utan jag frågade efter ett telefonnummer istället till honom, jag fick det 0044-2032396593 han hette Alfonso Jack Thomas, hans id.nummer är tyc2036. Jag provade ringa det så kallade företaget men lyckades inte komma fram. sedan ringde jag till ett Windows support företag för att kolla om det är vanligt att microsoft gör så här, han svarade att det var bluff. Det var tur att jag började kolla runt innan jag gjorde något. Han ringde senare också, och jag bad honom hoppa........

Kan inte avläsa numr 2012-09-29
En man talar enbart engelska. Säger att han ringer direkt från Microsoft i England och att min dator håller på att "ätas upp" av virus. Det visar sig att mitt virusprogram behöver uppmärksamhet när jag ser efter. Skall gå in gå Google och skriva vissa ord för att de skall hjälpa mig. Jag skriver orden och hamnar på Googlelistan. Jag är hela tiden mycket misstänksam men vill se vad som händer.Jag skall hitta ett program som skall rädda datorn. Jag vill inte gå vidare och ser dessutom en artikel som jag översätter till svenska och som varnar just för detta! Mannen tjatar men jag låtsas inte förstå. När jag skummat artikel läser jag upp på eng. en del som står. Han fortsätter sin histora men när jag lägger på menar han att jag får skylla mig själv att min dator kommer att prejad. Hoppas ingenting hann hända!
Jag borde inte gjort något från början men blev lite nyfiken. Mycket tänkvärt och eg. mycket långsökt. Jag körde i alla fall inte något program!
Kvinna, 62 år.
Annons

Okänd 2012-09-28
Ringt 3 ggr pratar om att jag har problem med min windows dator och han kan mitt namn han ringer på hemnumret jag svarade att jag inte har en windows dator utan en apple mac, han svarar "no sir you must answer my question, have you done something illegal? I must check that, han låter som en indier, nästa gång han ringer ska jag spela dum o se vad dom vill

Microsoft, indisk br 2012-09-28
Ringde kl. 11 en man med indisk brytning och sa han ringde från Microsoft, och att han fått signaler om att min dator var utsatt för risk. Han ville jag skulle sätta mig vid datorn så han kunde "rädda" den.. Jag sa att det inte behövdes och la på. Helt klart bedrägeri!!

002063971127, 097121 2012-09-27
Microsoft service bla bla bla, samma förklaring om de flesta, engelsk brytning.

Okänd Indisk kvunna 2012-09-24
Ringde nu frågade om jag hade en Windows dator för de får in att den är fulld av virus. Svarade nej jag har Mac. Kvinnan la på.

indisk kvinna micros 2012-08-06
En indisk kvinna som talade engelska med indisk brytning ringde och sa det var virus i datorn. De har ringt flera gånger. Det konstiga var att direkt efter ett samtal såg jag att på datorn att brandvägen och Telia antivirusskydd var avstängd. det kom också indisk reklam på datorn. Det kan vara så att de fixar virus på datorn och sedan ringer de upp och säger att man har virus om man exempelvis har Internet kopplat till telefonen. Eftersom man då har virus kan man blir lurad att de är seriösa personer vilket de inte är.

indisk kvinna 2012-08-06
indisk kvinna ringde och sa att det var virus på datorn. De ringde flera gånger, en gång var det bara en dataröst som sa good bye. Det konstiga var efter de hade ringt så såg jag på min dator att brandskyddet var avstängt och att det hade kommit virus. Det kan vara så att de gör så att man får virus i datorn och sedan ringer de upp och säger att man har virus i datorn, vilket gör att man kan tro att de är seriösa, eftersom de visste att man hade virus

Windows service cent 2012-09-22
Har fått 3 samtal igår och 2 idag, från indier med brytande engelska, som vill laga min dator. När jag ber dem ge mig deras nummer/sluta luras/inte ringa mig mer, lägger de på luren. Man tänker ju att de kanske borde ha fattat att de inte ska ringa igen.... Får se när nästa samtal kommer.

+4536967993 2012-09-18
En talande indisk man med brytande engelska på stod att han var från Microsoft. Han ville påstå att min dator hadde virus. Han skulle hjälpa mig. Läggde på.

Okänd 2012-09-17
Någon indier på dålig engelska som undrade om jag kunde engelska.
Javisst sa jag och sedan sa hon att hon var ifrån Microsoft.
Då sa jag: I will kill you if i ever find you bitch!
Dom la på.. Tror inte att dom kommer att ringa igen..

Okänd 2012-09-16
Ja så hittade de mig också... Gjorde som jag alltid gör: lade ner luren och lät den ligga en kvart. Så länge de sitter kvar så ringer de ju ingen annan i alla fall :)

Microsoft / En indis 2012-09-14
Precis för 15 minuter sedan ringde en man och sa såhär:
Indien: Hello, I´m from Microsoft and I know you have a Windows computer right?¨
Jag: Yeah , I have.
Indien: You have a lot of viruses on your computer and they will destroy it. If you open your computer I can help you fix it.
Jag: No, Im not going to open my computer.
Indien: But its viruses in their?
Jag: I love viruses and I hope my computer gets destroyed.
Indien: Then I will pray for god that your computer destroys really fast.
Jag: Okey, bye!
Indien:...

Sen avslutades samtalet. Som tur var är jag hos min mormor som säkert skulle bli lurad av idioterna. Tur att jag svarade på telefonen...

indien ringde 2012-09-13
Hhahaha dem ringde mig och sa att någon har hackat sig in på min dator och bad mig instalera teamviewer som i sin tur kommer ge dem möjligheten att hacka sig in på min dataor. så jag ljög och sa att jag tillhörde polisen i sthlm och att jag gjort en polis anmälan, dem fick panik och la på

Engelsktalande (kvin 2012-09-13
Som dom flesta andra här fick även jag samtalet att dom ringde från Windows Service center... när jag inte vill tala mer med kvinnan för att jag inte kunde lita på henne blev jag kopplad till chefen. Tjena.. en till indier (kille) men med bättre engelska!! Säger samma sak till honom att jag inte litar på detta då de ringer över telefonen och om dom nu skulle vara seriösa så skulle dom låta mig kolla upp detta och återkomma. Indiern blev lite lätt irriterad och nervös tror jag å sedan sa jag att jag kommer att avsluta samtaler genast!! Hittade sedan detta och det känns ju skönt att jag litade på min magkänsla!! Inte lätt för "oss" som inte vet så mycket om datorer när de ringer och säger att man fått virus och att dom har ens "ID" nummer. Förstår att många säkert går på detta... men pga av alla försäljare och bedragare som försöker i dag så är man ju på sin vakt! Att dom heller inte kunde prata så bra engelska och satt i ett callcenter med massa skrikiga indier i gjorde en ju inte mindre misstänksam!

Vi får väl se om dom hör av sig igen! Hoppas detta hjälper någon!!

Windows Support, ind 2012-09-13
Min farsa fick ett samtal från en sådan här man idag. Han förstod inte mycket av vad dom sa så han sa att dom skulle ringa senare och prata med mig när jag kom hem. Medans jag och farsgubben pratade om det här så insåg jag redan från början att det här var helt klart en scam. Ska bli intressant att se om han ringer upp igen senare. Då jävlar ;)

00442030513739 2012-09-12
Ill call later
- DONT CALL ME!
*click*
:D

Okänd 2012-09-12
Fick dubbel påhälsning av någon indisk filur i eftermiddags, som påstod att jag hade tekniska problem och så vidare med min dator (dator som skyddas av ett av de i särklass bästa virusprogrammen och brandväggen som finns tillgängligt. Det var rätt så uppenbart att det var något lurt på gång, men jag spelade med en stund. När det var klart att det handlade om att försöka hijacka min dator så upplyste jag vederbörande om att identitetsstöld är ett ytterst allvarligt brott som kan skicka en i fängelse i många år, och att "the authorities" skulle ringas upp så snart jag lagt på luren. Den ljudliga sväljningen innan vederbörande la på luren var väldigt belönande. Jag kan varmt rekommendera samma strategi för er som blir regelrätt trakasserade av de här tomtarna.

microsoft 2012-09-10
Som för alla andra men sa att jag var tveksam till allt men fick prata med högste chefen på Microsoft... ännu en Indier =) gjorde som alla andra och googlade. Sen fråga jag om han trodde jag var fullständig idiot? då la dom på.

Okänd 2012-09-08
Någon kvinna på en dålig förbindelse som pratade Engelska med Indisk brytning och frågade om jag satt vid en windows dator, la på. Hur de har fått tag i mitt nummer är en annan fråga då det är hemmligt. De ringde ca kl 13.40 - 13.50

Okänd 2012-09-08
Får samtal från en engelsktalande man med currybrytning. Vill in i nån dator tydligen. Han frågar efter min brorsa som han vet namnet på och hela vår adress. Jag säger att han inte är här. Han fortsätter upprepa min brors namn och något om hans dator.
-Han: Is *namn* there living on *gata*?
-Jag: No, hes not and he has no computer.
-Han: *Namn* not there?
-Jag: NO! *Namn* is dead.
-Han: Computer?
-Jag: NO! His computer is also dead.

Och så la jag på. Fattar inte att folk går på sånt ens

"Windows technical d 2012-09-06
Fick igår ett samtal från engelsktalande kvinna och idag två separata samtal från två olika män med bruten engelska- Jag ifrågasatte deras info om att min computer har severe technical problems och sade att svensk polis var mkt intresserad av att få deras eget telefonnummer, men ... då bröts samtalet omedelbart.

Okänd 2012-09-06
Säg bara att ni har en MAC, så lägger de på...:)

Window computer win 2012-09-06
Jo, de ha ringt 3 gånger olika personer, mycket trevliga fast jag känner stort obehag då vi blev utsatta 2011 och min dotter var hemma och de lurade henne på att gå in i vår dator. Som sagt 3 gånger nu i augusti, sep 2013, jag ber de att sluta ringa mig att vi inte är i intresserade och har egna kontakter som tar hand om våra datorer.Jag är så trött på detta. Finna det inne som kan få stopp på dessa. Då jag ju faktiskt har fast telefon. Fundera på Tt ta bort min hemtele fast då kr min mor som är gammal inte kunna ha lätt att få tag i mig.

0014028759195 2012-09-05
Male and female english speakers with heavy Indian accents, from the "computer services department" of *mumble mumble* microsoft eller "windows". Riiiight. Dem har ringt från ett 04 (Indien) nummer, och flera nummer i U.S.A under dem senaste månader.

Jag lyssnade det första gången bara för att se hur dem tänkte försöka scamma människor och jag sa att jag "would never fall for such a stupid scam."

Så irriterande. Vem rapporterar vi dem till så att dem sluta!? Det måste finnas ett sett. Det går inte att blockera varje nummer för att dem bara få ett nytt. Det är så tydligt scammers men

0014028759195 2012-09-05
Engelsktalande kvinna med kraftig indisk brytning påstår att hon ringer från Microsoft Windows company och att de fått mängder med felmeddelanden från min dator som de sedan vidarebefordrat till mig ("You haven't got them m'am?). Jag frågar på vilket sätt de skulle ha skickat dessa till mig, hon svarar "in your computer". Hon vill att jag ska koppla upp mig mot något program för att hon ska kunna visa mig precis vart en massa virus ligger på datorn. Hon säger att hon ser att jag är online och att om jag inte gör som hon säger så nästa gång de tar emot ett felmeddelande från min dator kommer jag inte att kunna starta den. När jag inte köper vad hon säger blir hon arg och påminner mig om att jag bara har en varning kvar innan datorn kommer att stängas av för alltid. Jomen tjena.

Windows 2012-09-03
Engelsk talande man med stark indisk brytning pastod att han ringde fran 'the windows company'. Jag fragade vilket foretag det var for sa vitt jag vet ar Windows inget foretag utan ett operativsystem. Mannen blev valdigt irriterad men la pa luren nar jag vagrade acceptera att Windows var foretaget han ringde ifran. Kanske han ville putsa mina fonster??

Okänd 2012-09-03
Fick samtal idag men numret visades som hemligt. Fruktansvärt nästan hotfull person som pratade engelska med indisk brytning. Jag pratade en stund med dem och fortsatte hävda att mina datorproblem har jag en fantastisk person som utför. Det var då han blev hotfull. "Do you want to loose your computer? You are gonna loose it in five minutes if you don´t listen to me". Jag sa "Ok, thank you and good bye!" // Malin

Indisk man, talar en 2012-09-01
Mannen påstår att han ringer från Microsoft och säger att min dator skickar felmeddelande. Han vill att jag kopplar upp mig så han kan åtgärda felet. Jag blir misstänksam och avslutar samtalet. Han ringer nästan varje dag men jag svarar inte. Hoppas han slutar snart. Jag är trött på det här.

Lägg in samtal från 001000181




Hittar du inte vad du söker?

Annons