Missatsamtal.se
Annons

Sök telefonnummer

001000181

Har du fått ett samtal från detta nummer?
Här kan du läsa vad andra har att säga om detta telefonnummer och vem som har ringt.
Lägg gärna in en egen kommentar.

30 kommentarer

Enligt besökarna ringer
Okänd, Microsoft, indisk kvinna

Man med indisk brytn 2012-12-12
En man ringde och pratade engelska med indisk brytning. påstod att han ringde från Kanada. Han har ringt flera gånger tidigare, men denna gången pratade jag lite med honom. Han ville att jag skulle sätta på datorn eftersom jag hade "tekniska problem". Jag sa att jag inte trodde på honom och ville veta vad hans företag hette, fick inget vettigt svar utan han fortsatte tjata om att jag skulle sätta på datorn så skulle jag få se själv! Gjorde naturligtvis inte det, utan sa att jag inte trodde på honom och att jag inte ville prata mer med honom.. Får väl se om han ringer igen!

Har inte nummerprese 2012-12-12
Alldeles nyss ringde den engelsktalande mannen hit också. Han påstod att min dator var full av virus och bad mig sätta på datorn. Jag förstod att det var bedrägeri och vägrade lyda honom. Då lade han på luren.

Har ingen nummerpres 2012-12-03
En engelsktalande man med indisk brytning ringde för en stund sedan. Samtalet började dock lite konstigt då han talade först med lågmäld röst och sa "Do you have big breast and a nice ass". Öhm, la på direkt, men han ringde omedelbart upp igen och fråga varför " I hung up?" Sa att jag inte vill prata och han fortsatte prata på om microsoft och virus i datorn. frågade om jag använde dator , ja sa jag , men datorn är sönder just nu sa jag. han undra om jag hade kontokort typ visa etc och jag svara nej. sen la jag på. då ringde han upp igen och var sur. jag sa att jag inte var intresserad och efter lite tjat från hans sida sa han" have a nice day" och la på. obehaglig typ. Är det fler som råkat ut för att nån av dessa samtal inleds med "snusk" frågor ? Inte så trevligt direkt, men samtidigt var det ju ganska lätt att inse att det var nåt skumt iomed att han inledde med det och sen snacka om microsoft osv och låtsas va seriös.
Annons

Okänt nr 2012-11-17
Ringde nyss... Jag skällde på fanskapet. Han påstod prompt att min tjej hade sagt att vi har en dator. Jag sa att vi inte hade någon. "Why are you lieing sir"? Men till slut la han på efter att jag skrek lite på han :). Dårar det där.

Okänd 2012-11-17
Ringde från "ms techinkaldepartment" Jag låtsades göra vad han bad mig om surfade in på You tube och googlade fram Alt Preussische parademarsch. Marschen inleds med två starka trumpetstötar sedan på med högtalarna på full volym, luren tätt mot en av högtalarna och sen play ... Jag kände mig så härligt elak ... min dag var räddad

Indisk kvinna Christ 2012-11-17
Helt underbart! :) Engelskpratande kvinna (heter Christina), med indisk brytning påstår sig ringa från Glasgow angående alla "malicious viruses" på min dator. Hehe... vilken tur man kan ha... jag som inte hade något alls att göra en tråkig helgdag som denna... Jag förspiller hennes tid så mycket det bara går tills hon lägger på... Underbar underhållning!! :)

okänd indisk 2012-11-16
ringde en kvinna med insdisk brytning, jag lägger på. Finns det något sätt att sätta stopp för detta? /A

Okänd kvinna med bry 2012-11-12
Har fått flera samtal. Till slut lyssnade jag lite på vad de hade att säga. De sa att jag hade fått något "malicious" till datorn. Jag lade bara på luren. Hoppas de inte ringer igen eftersom jag tycker det känns obehagligt.

indisk kvinna 2012-11-09
Först ringde en man och jag sa direkt att jag viste vad det handlade om och hotade med polis.

Andra gången ringde en kvinna och hävdade att hon ringde från stockholm. Jag var på lite småelakt humör och höll kvar henne på tråden en god stund. NÄr jag kom in på frågan om hennes lurendrejeriaktiviteter påverkade hennes karma började hon bli lite avigt inställd och hon slängde på luren. Lite synd, jag hade faktiskt velat ha svar på denna fråga.

Indisk kvinna (forts 2012-11-07
Denna gången ringde en kille.
Jag avbröt hans lögner och sa att jag redan ringt polisen och upprättat en anmälan.
Han svarade: It's ok, you can call anybody, I don't fear.
Uppringarna är med andra ord väldigt medvetna om vad de sysslar med. Och medvetna om inhemska polisens förmåga till att stoppa dem.

Indisk kvinna 2012-11-07
Kvinna som bröt på engelska/indiska ringde, sa hon var från "computer support".
Jag svarade henne med: Jag kommer lägga på för jag tror du kör med en bluff. Ringer du igen kommer jag polisanmäla dig!
Det tog 1-2 sek innan det ringde igen, jag klickade bort. 1-2 sek, sen ringde det igen.
Jag ringde Bredbandsbolaget, de kunde inte spåra nummer, blockera nr eller nånting. Föreslog polisanmälan.
Ringde 114 14, polisanmälde.
Ärendet är väldigt välkänt, hos alla telefonoperatörer och hos polisen.
Men mitt tips är, polisanmäl! Om inte annat så för statistiken. Ju fler anmälningar, desto mer tryck att de faktiskt måste göra nåt, nånstans.

0016264459134 2012-11-07
Var snabb nog att ta fram mobilen och spelade in samtalet som pågick i 13 minuter. Bra att ha om någon vill lyssna mer på dom. Följde instruktionerna utan att göra det, sen sa jag att min skärm var låst. Han kommer att ringa mig igen om några timmar, så vi får se om jag kan få fram något bra ur det samtalet, som naturligtvis kommer att spelas in,

Samma nr igen 2012-11-03
Igår ringde de oss 15 ggr, vilket är lika många ggr som den senaste veckan. Börjar bli riktigt pissed...

Indisk man och kvinn 2012-10-30
De där lurendrejarna har ringt till mig säkert 10 gånger, jag påpekar varje gång att jag vet att de luras och att jag inte behöver deras hjälp...

Out of area 2012-10-30
Ringde mig med gjorde dem. En indisk kvinna likt kommentarerna ovan, frågade om jag kunde engelska, och mitt i mitt förvirrade sinne svarade jag "Nej" på villet hon sa "Yes you speak little" och började säga något om Microsoft och virus och gud vet vad. Sa att jag inte ville ha något och la på, hoppas de inte ringer igen nu!

Okänd 2012-10-29
Ringde nyss. Min son svarade och förstod inte riktigt men han pratade om vår dator hemma.

Microsoft 2012-10-29
Engelsktalande kvinna med indisk brytning påstår sig ringa från Microsofts support om att de fått in flera rapporter om att jag har problem med min dator. Det hör till saken att jag skickat in ett gäng felrapporter p.g.a. problem med mina datorer. När jag frågade vilken dator det gällde då jag har flera så ignorerade hon detta och bad mig starta den. Medan hon instruerade mig hur jag skulle starta eventvwr så googlade jag lite snabbt för att konfirmera att det var ett bedrägeri det var frågan om. Tackade för mig och la på, men man blir tydligen anmodad att köpa en programvara om man fortsätter samtalet.

Indisk kvinna 2012-10-27
Att de orkar luras, klart att de lyckas med någon stackare. Hoppet får stå till att den stackaren inte kan engelska och på så vis undgår att bli blåst. Den indiska kvinnan tror nog inte mkt på karma :-)

Indisk kvinna micros 2012-10-19
Det är andra gången dom ringer först var det en man men han la på när jag började ifrågasätta hur han kunde veta det. Sen nu ringde denna kvinna men det gick inte att förstå vad hon sa " hajade ju direkt vad det var" så jag sa att om jag får ditt nr så ringer jag upp senare för jag var lite upptagen. Så jag avslutade med att säga: Ring inte upp mig jag ringer dig "klick" lät det i luren..Har viursskydd i datorn har kollat nu om nån varit in med ser inte att dom försökt.

Man med indisk brytn 2012-10-18
- Hi, I am calling regarding your compu..
- We don't have Windows.
- Why are you lying to me sir?
- Are you one of those scammers?
- What are you..
- You are one of those scammers, aren't you?
- How do you know that sir?
- You shouldn't be doing this. I am going to hang up now.
- Sir, how do you know that I am a scammer?

*Jag hänger på*

(Vi använder bara OSX och Linux)

Aron Foster 2012-10-17
Man med indisk brytning, precis som övriga kommentarer, ringer och säger att min dator med Windows 7 är behäftad med svåra fel. Han ville sälja på mig dyra program. Förstår att det är något skumt. Nästa gång han ringer säger jag bara "wrong number" och lägger på luren.

009712179514 2012-10-16
Kvinnlig röst pratar på engelska med indisk brytning o säger att hon är från Microsoft o man har virus på datan. Men min 83åriga far har ingen dator...

"out of area" 2012-10-16
det stog "out of area" på hemtelefonen när det ringde imorse.. fattade knappt vad han sa på engelska men hörde iaf något med windows datorer

"Windos support" 2012-10-15
Hemma med feber och plötsligt ringer det en kvinna som talade engelska med indiskt brytning och hävdade att jag hade virus på min dator. Först lyssnar jag men inser efter en liten stund bluffen och svarar med att fråga "jaså, ringer ni verkligen till alla som har virus på sina datorer - vilket jobb :-)" Hon smattrade på och ville att jag skulle sätta mig vid datorn men jag sa att jag inte kunde det. Till slut sa jag att det hela var oseriöst och sa "Now I hang up - bye!" Vilket energislöseri..

UC PC CARE 2012-10-12
En tjej med lite oförstålig engelska ringde (folk prata i bakgrunden) och sa att hon ringde från UC PC CARE från skottland och bad mig kolla loggboken.

000123456789 2012-10-11
En man med indisk brytning som talade engelska. Det var svårt att förstå vad han sa men när jag frågade var han ringde ifrån sa han Manchester, men det kan ju ha varit microsoft också. Jag sa att jag satt och åt och bad om hans telnummer för att ringa upp (allt verkade skumt)- då la han på.

Okänd 2012-10-11
Fick idag ett samtal från en man med indisk brytning på engelska.
Samma visa drog han, som man kan läsa i alla kommentarer ovan. Jag förstod att det var oseriöst och sa att han ringt fel nummer. Jag la på !

Okänt 2012-10-08
Samma filur har ringt mig och pladdrar om nåt virus i windows. Kändes skumt så jag la på direkt.

001256781425 2012-10-04
Man med indisk brytning ringer från Windows Service någonting. Kl är 08.15. Han talar engelska och säger att jag använder en Windows Computer. Jag säger nej. Han undrar om jag är säker. Så jag lägger på. Min dator är avstängd. Jag förstår att det är en bluff. Förra veckan ringde ett nummer från Kambodja som jag aldrig svarade på. Den indiske mannen hade mitt privata hemnummer och visste vad jag hette. Så vitt jag vet har jag väl aldrig angett det i samma andetag som dator, internet eller Windows. Näe, den gubben gick inte.

Ej tillgängligt numm 2012-10-04
Samma som tidigare inlägg men han påstå sig sitta på Jamaica och jobba med Microsoft servrar. Blev lite orolig om de 5 min vi snacka kommer belasta min teleräkning.

Lägg in samtal från 001000181




Hittar du inte vad du söker?

Annons
Creeper