Missatsamtal.se
Annons

Sök telefonnummer

001000181

Har du fått ett samtal från detta nummer?
Här kan du läsa vad andra har att säga om detta telefonnummer och vem som har ringt.
Lägg gärna in en egen kommentar.

30 kommentarer

Enligt besökarna ringer
Okänd, Microsoft, indisk kvinna

006265749231 2013-09-10
Michael from Windows, very noisy background, like a call centre. As soon as he started to identify himself, I told him to get lost and put down the phone.
Okänd 2013-09-07
ring flera ggr senaste dagarna . fredags 2 ggr indisk kvinna ,Idag indisk man , jag sa till honom att sluta med denna scama
dom kommer säkert ring mer ggr va så säker ,,
Okänd 2013-09-07
Har flera dagar på rad fått påringningar från engelsk talande person som påstår sig vara från Windows Technical Department, detta är bara försök till bedrägeri, man kan säga att detta är telefonens motsvarighet till de sk. "Nigieria breven" som kommer på e-posten, att dom orkar hålla på ?! Men vissa går på det också , tyvärr, så se upp för sådana lirare!
Annons

Okänd 2013-09-05
Säger sig vara från Microsoft och "ger sig på" min son som är 11 år. Säger att datorn kommer att sluta fungera om han inte gör som de säger. Det är ren och skär terror. De ringer flera gånger i timmen

00495248569852 2013-08-27
En engelsk talande man med kraftig brytning påstod sig vara från ett Windows center i Manchester och att min dator var infekterad av virus. Jag påstod att jag inte hade någon PC eller Windows då blev han aggressiv och skulle svartlista mig för all framtid.

00403000 2013-08-23
Man som hördes otroligt dåligt sa (på nån indisk-liknande engelska) att min dator skickar ut en massa ERROR.Sen sa han: Har du en dator? Den var ju bra.
Ringde flera gånger sedan jag klippt samtalet. Jag sa jag har virusskydd och inga problem. Han sa "Yes I can se yo have proteccion"...fast han inte visste att jag hade en dator. Ha Ha...Ska man polisanmäla, sa nån?

006077349189 2013-08-12
Har fått flera samtal i någon veckas tid nu. Både en kvinnlig och en manlig talare. Är aggressiva och påstridiga. Har provat att prata med dem, trycka av direkt och att inte svara men de ger sig inte. Senaste gången jag sa åt dem att vi inte var intresserade blev han arg och sa åt mig att om jag lägger på luren så kommer han se till att min dator kraschar. Jag la på.

0015248569852 2013-08-10
En man med dålig engelsk brytning har ringt flera gånger och säger att det är fel på vår dator. Vår dotter var ensam hemma vid ett tillfälle och blev riktigt rädd när hon inte visste vem det var. Ringer tidigt på morgonen och väcker en. Jäkla bluffmakare!!! Hur stoppar man dessa.

Engelsktalande man m 2013-08-06
Jobbar i hemtjänsten och det har ringt en man till en mina brukare nu upp till 4 ggr om dagen och snackar om att han får upp felmeddelanden på sin dator att det är något fel med brukarens windows. Min brukare har inte ens en dator! Så idag när det ringde under tiden jag var där blev jag riktigt förbannad och sa till mannen att han kan sluta ringa för att personen som bor där har ingen dator, då skrattar han bara till och säger "Yes (namnet) we know you have a computer". Blev så heligt förbannad så slängde bara på telefonen och har god lust att polisanmäla men det tjänar väl inte ens något till.

Microsoft Technical 2013-08-05
Har hållit på några veckor nu med upptill 4 samtal per dag. Har försökt allt med att vara tyst till att jävlas samt få fullkomliga utbrott men det verkar inte som om någon riktigt fattar galoppen där. Lär snart dra ur telefonjacket...

00415248569852 2013-07-29
Samtal nr 2 en kvinna engelsktalande med indisk brytning. Uppger sig vara från microsoft departmentstore. När jag säger att jag ej har en dator ( då säger hon att jag är lögnare och min dator kommer stängas??? Ska man ringa polisen
Microsoft Technical 2013-07-27
De ringde för två dagar sedan, kl.7.30 på morgonen. Man tror då att det har hänt något med sina gamla föräldrar, dessutom är man på semester och vill man sova hur länge man vill. Min man sa artigt till den ringande kvinnan att han inte var intresserad och lade på. De ringde igen 8.05, då svarade jag. Det var en man "Hello, my name is Daniel and I'm calling from Microsoft Technical Deåartment" då avbrott jag honom och sa "you are a liar! F!" och la på. Men de ringde igen kl. 15.10, det var tyst i luren, sedan hördes en klick och ett ljud som en fax som går i gång. Jag lade på. Idag, lördag, ringde de 8.50 på morgonen och väkte mig. Det var en kvinna och fick samma "artigt" svar från mig och jag lade på. Efter 15 minuter ringer de igen: tyst och faxljudet. Lade på. Kl.9.50 ringer igen en kvinna "I'm Maria and I'm calling about your computer, is it ok?" "No, isn't! You are a liar and I will call the police now!F". Dessa samtal är rena terrorismen! De väcker folk tidigt på morgonen och ger inte upp, inte ens när man svär åt dem, utan fortsätter att ringa. Är det verkligen så att internationell polis inte kan komma åt dessa ligor?

Okänd 2013-07-24
Fick ett liknande samtal idag. Kvinnan påstod sig kunna bevisa att hon representerade Microsoft genom att känna till mitt “CLSID” Vid det laget hade jag hunnit googla det kommando hon ville jag skulle utföra. Jag la på, hon återkom ett par gånger. Det bjuder mig emot att vara oartig och be någon “dra”, men denna gång fick bli ett undantag. Men vad 17 är ett CLSID? Och för att vara lite gnällig gentemot övriga "kommentatorer" här: måste ni svära och använda en massa andra
fula ord i detta och liknande fora?

001800735460 2013-07-18
Personer från vad de säger vara från windows service ringer och försöker tala om att någon använder min data och laddar ner olagliga saker.
Bad dem sluta och la på Några dagar senare en ny man riinger och jag talar inte engelska

Indisk stolle 2013-07-16
Fick två samtal idag, har hört om dessa innan så började smågarva direkt när jag hörde att de va en indisk man som talade. När andra personen ringde sa jag att det var omöjligt att vi skulle ha problem med vår dator eftersom vi inte har någon, då började han prata indiska med någon annan och sen la han på. Fick ett gott skratt.

008155198979 2013-07-15
Man med indisk brytning som påstår att man dator har virus. Bad att få hans nummer så att jag kan bekräfta att han ringer från Microsoft. Då la han på.

005167469209 2013-07-10
Kvinna med indisk brytning sa sig ringa från tidigare nämnda ftg. Uppgav mitt namn och frågade om jag var ägare till en dator... Lade på direkt, men kan i efterhand önska att jag hade spelat med och jävlats med vederbörande.

WINDOWS! 2013-07-09
KL.10.25 någon har ringd från 008155196752 och påstod att det finns en malware program på min dator...Jag sa till honom F...

Windows department 2013-07-08
3 samtal idag, först en man med indisk brytning som sa att han ringde från Windows. Sa att jag inte var intresserad och la på luren. Några timmar senare ringer en kvinna på dålig linje, säger att hon ringer från Windows departement och att min dator skickar signaler till henne. Jag frågar "Who do you teknik you are fooling" och lägger på trots hennes högljudda protester. Tredje samtalet bröts innan de börjat prata. Har börjat semestern idag, om dessa idioter ska ringa flera ggr om dagen så avslutar jag mitt fasta abonnemang!

Okänd 2013-07-08
Ringde en Indier (tror jag) nyss och frågade om jag var the main user av datorn, jag sa att jag har ingen dator, dont you have a laptop?,då svarar jag, Sorry mate du har kommit till Sverige jag bor i skogen , men min granne 4 mil bort har en laptop, då la han på.

"John Watson" 2013-07-03
"John Watson" ringde från Microsoft och påstod precis samma som alla ovanstående skrivit. Jag sa att han snackade "bullshit" och då svarade han att "you are the one talking bullshit!". Jag sa att jag skulle anmäla honom om han ringde igen och bad honom vänligen att aldrig ringa igen. Snubben ville dock aldrig sluta prata så tillslut la jag på...

Okänd 2013-06-07
De ringde ( Man som talade engelska med indisk brytning, linjen bröts flera ggr och de ringde igen) och sa att de jobbade för Microsoft. De sa att min dator var infekterad av virus och att det var allvarligt. Jag förstod att de var oseriösa men jag har en som jag tänkte låta dem använda för att se vad som skulle hända. (Är IT konsult och har jobbat med bl.a IT säkerhet) Jag frågade hur jag kunde veta att de var från Microsoft. De sa då att de visste mitt sk clsid och bad mig titta på det samtidigt som de läste upp samma nummer/kod. Den stämde och med det menade att de det var bevisat att de jobbade för Microsoft! Förmodligen är det samma ID på alla Win7 datorer... an erbjöd sig att ta bort detta virus (Bad mig först att titta i loggboken för att visa mig hur allvarligt det var) och på mina andra 4 datorer för "bara" 600:-. En speciell version av Microsoft Essentials skulle användas för detta påstod de. Tog upp ett en sida där jag skulle betala för detta. Jag sa att jag måste åka iväg men att jag skulle vara tillbaka om ca 3 timmar. Lät datorn vara på (Under arbetet använde de något fjärrstyrningsprogram). När jag kom hem höll Microsoft Essentials på att skanna datorn. Jag ställde undan datorn utan att stänga av den så att den gick ner vänteläge. När jag sedan skulle använda den igen verkade den helt normal (kollade bara snabbt). De hade lämnat sina program kvar i datorn och jag flyttade dem till en särskild mapp och stängde av dator. När jag sedan satte på den igen kommer det upp en dialogruta som säger "Datorn har konfigurerats till att använda startlösenord. Ange ett lösenord." Jag kan inte logga eftersom jag inte känner till lösenordet. Detta kommer upp i normal och felsäkert läge . Man måste förmodligen boota datorn med en annan enhet som CD eller USB minne oh försöka ta bort detta "startlösenordsprogram". Om man lyckas med detta måste säkerligen datorn skannas osv.
PS
Jag har inte hört av dem igen. (Har nästan inte varit hemma under de två dagarna därefer.

indisk okänd man 2013-06-06
Har ringt flera gånger senaste veckorna. Idag sa jag att jag bara var 15 år och inte fick göra ändringar på datorn när föräldrarna var med och de inte var hemma. Då sa en man med indisk brytning och som talade engelska, att datornvar på väg att bli hackad och att mina föräldrar skulle bli Arga när de kom hem och fick veta att jag inte hade gjort något för att förhindra det. Han blev faktiskt riktigt arg. Pallade inte med hans tjat tillslut så la bara på, som vanligt.

Microsoft 2013-05-29
Blev ringd i morse halv 9 av en kanske indisk kvinna som hävdade att hon kom från microsoft och att jag hade "problem". Dock så var uppkopplingen dålig så det var svårt att tyda vad dem sa... In the heat of the moment trodde jag det var Microsoft och utan att jag visste av det så prata jag med en kille med nån annan sorts "dialekt". Han sa något om "We will guide you".... och att det tar 54-50min när jag fråga, i guess att dem var lurare. Vad försöker dem komma åt egentligen?

Windows 2013-05-29
en kvinna med indisk brytning ringde och sa att min dator var med virus. Jag skojade och sa att jag har en mac och sa att hon var fake. hon kunde min mammas namn. Bedragren sa att jag ljög efter att kallat henne fake sen lade hon på.

Indisk man 2013-05-29
Sa att han var från microsoft och att det hade skickats massa errors då jag laddat ner saker pga att mitt windows hade något fel på sig. Efterssom min licens har gått ut trodde jag det var genuint så jag började tala på om mina problem, då jag pratat klart sa han att dom skulle ta min dator och sen bröts samtalet.

Okänd 2013-05-28
Blev upprigd idag på dålig linje där en man på engelska uppgav att han ringde från Windows. Efter att ha frågat om jag hade en dator , rabblade han en massa faror med virus och att datorn snart skulle krascha. Han ville att jag skulle starta den och ge hon access. Jag sa att det gör jag inte för du kan vara bluff och då ville han ge mig mitt idnummer på datorn för mig att kolla. Jag sa att jag ville ha nummer, men att jag sedan själv skulle ringa Windows. Då lade han på.

"Från Microsoft" 2013-05-25
Frågade efter mig vid tilltalsnamn och förklarade att han ringde från Microsoft och att det var något fel med mitt Windows-operativsystem.
Förklarade vänligt att vi kör Linux här hemma och lade sedan på.

Indiskt Kvinna 2013-05-23
Hon ringde upp och började säga att min dator skickade massa "Errors" och att hon jobbade för Microsoft. Jag frågade henne vilken dator det handlade om och hon svarade inte tillräckligt konkret så jag lade på.

Okänd 2013-05-17
Nån ringde jag fattade inget av vad han menade för jag är inget vidare på engelska jag lade på luren och satte mig vid datorn. Ett par minuter senare började datorn bokstavligen talat prata om nåt virus... Min farbror (expert på datorer) fick komma och fixa den så nu funkar den :)

Lägg in samtal från 001000181




Hittar du inte vad du söker?

Annons