Missatsamtal.se
Annons

Sök telefonnummer

001000181

Har du fått ett samtal från detta nummer?
Här kan du läsa vad andra har att säga om detta telefonnummer och vem som har ringt.
Lägg gärna in en egen kommentar.

30 kommentarer

Enligt besökarna ringer
Okänd, Microsoft, indisk kvinna

Okänd 2012-01-12
ja la på luren

Indisk engelsktaland 2012-01-12
Ringer o säger att datorn är utsatt för virus! O att han ringer från Windows huvudkvarter som är skyldig att hjälpa en med detta problem!

+0274790027 2012-01-11
Annons

indisk / engelsk man 2012-01-11
Jobbar på ganska bra för att övertyga... :-). Var nästam sugen på att släppa in dem för att se vad de tänkte hitta på :-=

Okänd 2012-01-11
man som talade engeslka med ngn brytning meddelade att jag har ett allvarligt fel i min dator som han skulle hjälpa mnig att åtgärda. Då jag inte förstod honom avslutade han samtalet ganska snart. Idag 09.40. Tilltalade mig med mitt för och efternamn.

Okänd 2012-01-11
samma visa här.

Okänd 2012-01-11
Ringde strax innan 14:00 och presenterade sig som en person från Microsoft. Den dag Microsoft ringer upp sina kunder...

Okänd 2012-01-10
Man med Indisk brytning ringde och sa att min dator var infekterad av virus.
Lade på luren. Uppringd på nytt men svarade inte.

Elisa (PTT Finland) 2012-01-09
Elisa i Finland vägrade lämna ut vem som skickar numret till dem.
Svaret på mitt mail
"I can’t give you the information you want. This sounds like something that should be forwarded to the police."

Finsk polis har säkert tid med detta!!

/M

IP-Only spårade samt 2012-01-09
Samtalet kommer in till Sverige via IP-Only och de får in samtalet via Elisa i Finland.
Ringde Elisa som motvilligt skall kolla vem de får samtalet ifrån.

Jag bad Telia spåra 2012-01-09
Telia spårade samtalet men de kunda bara se att A-numret (uppringade) var "501" vilket är mycket märkligt. De kunde även se att samtalet kommer in via "Dataphone Scandinavia AB" som ägs av IP-Only.
/M

Microsoft 2012-01-09
och det roligaste med detta är att dom ville prata med mig? har samma diagnos som alla andra här men jag är UNDERÅRIG?! dom påstår att JAG är man i huset? ja Goodnight irene =P

engelsktalande kvinn 2012-01-09
Klockan 1:00 på dagen ringer en engelsk kvinna påstog att hon jobbade får microsoft.. hörde en kille i bakrunden som hon gick och pratade med gång på gång... slutade med att jag ladda ner ett program som gav dom kontrol över min dator... dom laddade ner ett program vid namn: Gotomananger Costumer och påbörjade en "scan" drog ut nätverks kabeln och lade på... ska nu omformatera datorn och byta ip adress.. nästa gång dom ringer ska jag säga åt dom att £$@£${[{@£€$£$@@£@££@$€$€£2£@~$@$~€€$£$€£€{[}{[]}\~@£€ i deras jä*la fula tryne

microsoft 2012-01-09
Ringde mig imorse och sa att de fått massa felmeddelande från min datorn och ville hjälpa mig att rädda min datorn från att krascha vilken den skulle göra närsomhelst pga "junk" som laddades ner av min dator. De ville att jag skulle gå fram till datorn och trycka ctrl och på windowsknappen bredvid. Jag anade oråd och snackade mig ur det, de lät som att de blev besvikna.
Engelsktalande man m 2012-01-09
En Indier ringde från "Windows Support" kl 12:10. Han sa att min dator hade virus som var mycket skadligt för min HDD.
/M

00002-74790045 2012-01-09
Ngn ringde från "Windows Support" ville hjälpa till att skydda min dator. Engelska m asiatisk brytning. Jag tackade och lade på.

Okänd 2012-01-09
En kvinna ringde mig klockan 7 på morgonen. På bruten Engelska (med indisk brytning) sade hon att min dator var infekterad och att hon ringde ifrån Microsoft Support i New York. Hon ville att jag skulle gå till min dator så skulle hon visa mig vad problemet var. Jag sade till henne att jag inte var uppstigen ännu, att jag hade jobbat sent och inte kunde komma åt min dator, frågade om hon kunde ringa om en timme. Det lät som om hon blev väldigt irriterad och sade först att hon inte kunde ringa senare men sade så att hon skulle ringa om en halvtimme. Hon visste både mitt namn och min adress så det verkar som att mycket planering har gjorts för det här.

Okänd 2012-01-06
Blev uppringd igår förmiddag ca 10.30 av en kille som pratade knackig engelska med indisk brytning, inte från ovanstående nummer utan från 0855924842. Har kollat upp numret och det finns ingen abonenet angiven på numret. Killen som ringde sa att han ringde från Windows och att de hade fått flera mail från min dator som talade om att jag hade fått virus. Han frågade om jag kände till problemet. Det gjorde jag inte, jag har inga problem med min dator eller mina säkerhetsinställningar! Han frågade om jag arbetade vid min dator nu och om jag ville att han skulle hjälpa mig att lösa problemet. Jag anade oråd och sa att jag inte hade tid nu. Då frågade han om han kunde ringa mig igen.
Han ringde idag igen och då svarade min man att jag inte var hemma. Jennie

Kvinna engelsktaland 2012-01-06
Uppringd kl 07.00 av en kvinna från Microsoft i New York. Jag lade på luren då jag anade oråd och nästa samtal besvarade jag inte

00501 2012-01-05
501 = landskoden för Belize

Två samtal. Först en man som sa med fejkad indisk brytning att min dator är smittat och sprider ut information om mina kontot.

Jag frågade vilket företag han jobbade på. Då svarade han "Microsoft Windows Support Center".
Jag sa att han var en bluff och lade på. 5 min senare ringde en kvinna med indisk brytning upp och upprepade samma sak.

Jag sa att jag vet att ni ljuger och jag kommer nu kontakta polisen och be dem spåra samtalet om ni ringer igen. Sen ska jag stämma er på pengar för bedrägeri.

Då la hon på. De har inte ringt igen efter det.

Om Microsoft ringde till alla som har smittade datorer skulle de få ringa till bra många, till tusentals kanske miljontals personer.

Sådan resurser är inte Microsoft villiga att slösa bort.

Andreas

engelska med indisk 2012-01-05
obs ringde med skyddat nr annars samma visa med windowscenter ngt lade på

"Microsoft" vill hjä 2012-01-05
Vet inte om det var just det här numret, men jag fick ett samtal i morse via en knastrig förbindelse där en kvinna presenterade sig som anställd på Microsoft. Hon talade ok engelska med asiatisk brytning. Hon påstod att jag hade laddat ned filer till min dator som var elakartade, men som inte upptäcks genom vanliga antiviriusprogram, och att de på Microsoft hade fått signaler från min server om detta under två månaders tid. Hon ville därför hjälpa mig att ta bort filerna och bad mig slå på datorn. Av nyfikenhet ville bad jag om att få växla några ord med hennes chef, varefter jag "kopplades" till en kille som pratade snabb, men ganska dålig engelska.

Båda två var trovärdiga, men det osade bedrägeri redan från början. Jag pratade med dem i flera minuter eftersom jag blev lite nyfiken. Det hela gick som sagt ut på att jag skulle slå på datorn varefter de skulle guida mig genom en process som skulle avlägsna de "onda nedladdade filerna" från min dator. Jag tröttnade till slut när irritationen smög sig på och lade på. Satans vad fräckt att ringa hem till en så där för att komma åt ens dator med allt vad det innebär.

Man borde anmäla, eftersom det egentligen borde klassas som ett bedrägeri- eller olaga intrångsförsök, men hur går man det när jag inte har deras nummer?

Engelsktalande man m 2012-01-04
Sade sig ringa från Microsoft support-någonting, och påstod att min dator skickade ett felmeddelande/låg och störde. Frågade om jag satt vid datorn, och ville att jag åtgärdade felet. Jag svarade ganska bryskt att jag vet att min dator fungerar korrekt, och lade på luren.

Indisk Kvinna 2012-01-03
Dom ringde mig idag också. Påstod att hon var ifrån Microsoft Windows Computer support eller nåt sånt och hon pratade engelska med indisk brytning. Det enda jag sa till henne var okej. Sen sa hon något helt obegripligt så jag la på. Nu vet jag i alla fall vad dom håller på med. Ska säga att jag har en mac ifall dom ringer igen.

skum indier 2012-01-02
det har ringt flertalet gånger ett par dagar nu,olika slutsiffrar var gång

Ung tjej 2012-01-02
Har svarat en gång och då gick det inte att höra vad dom sa. Lag på luren direkt. Dom ringer alltid tidigt.

Indisk talande kvinn 2011-12-22
Sa att jag hade virus och att hon jobbade på Microsofts huvudkontor i New York.

random indier eller 2011-12-27
ville berätta om att min dator har ett virus och ville att jag skulle berätta vilket windows OS jag använder. Sa att jag använder ubuntu, då la han på

Okänd 001000181 2011-12-22
Jag hörde inta vad han sade, men något om datorn.
Han frågade då om jag pratade engelska,då svarade jag nej,då lade han på luren.

Okänd 2011-12-21
Yngre kvinna som pratade engelska, då jag inte kan engelska så sa jag nå, nå och la på.

Lägg in samtal från 001000181




Hittar du inte vad du söker?

Annons