Missatsamtal.se
Annons

Sök telefonnummer

001000181

Har du fått ett samtal från detta nummer?
Här kan du läsa vad andra har att säga om detta telefonnummer och vem som har ringt.
Lägg gärna in en egen kommentar.

30 kommentarer

Enligt besökarna ringer
Okänd, Microsoft, indisk kvinna

Okänd 2011-12-21
Kvinna som talade engelska med indisk brytning. Sa att min dator laddade ner filer och att jag fått varningar i en månad och måste sätta mig vid datorn så att deras tekniker kunde fixa problemet. Jag ljög och sa att jag inte hade datorn hemma och då frågade hon var den var. Jag sa att det kunde hon skita i. Sen sa jag att den var trasig och då blev hon upprörd så jag slängde på luren

Okänd 2011-12-21
kvinna som bröt på indisk-engelska ringde och försökte övertala mig om att min laptop skickar meddelanden till dem och att det handlar om virus som kommer krasha min dator. Jag frågade vilken dator det handlade om eftersom jag har flera, det kunde hon inte svara på men den dator med windows på, underbart. Hon sa att problemet bara fortskrider och att jag bör göra någonting åt det NU. Jag svarade att jag låg och sov när hon ringde så nej tack. Hon sa samma sak igen och då sa jag att hon skulle ringa igen. I hope she will!

ok 2011-12-21
Annons

Okänd 2011-12-19
Indiern ringde utgav sig för att ringa från Microsoft. När jag sa att jag inte riktigt förstod så pratade han knagglig svenska, efter en stund frågade han om jag pratade engelska vilket jag förnekade då kastade han på luren.
Microsoft bluff 2011-12-19
Har fått en massa samtal ifrån några som uppger sig vara Microsoft med riktigt grov brytning och hade ett "pipande" ljud i bakgrunden.

Okänd 2011-12-14
Varför överhuvudtaget ta er tid att plocka upp luren om det är något nummer som ni inte känner igen,bara låt det ringa o kolla sen upp vem som ringde på denna förnämliga sida missatsamtal.se o nästa gång de ringer så passa på o trimma upp de lite o dra ut på tiden för att slösa lite på deras telräkn, de e bara o ge igen till puckona som stör vår tid och har ni inte nummerupplysning i telefonen så skaffa det snarast, det lönar sig snabbt.

0108527530 2011-12-14

Microsoft Windowa 2011-12-14
En engelsktalade kvinna med Indisk brytning ringer och säger att hon ringer från Microsoft och att jag har ett virus i datorn som kommer att få den att krascha. Hon kan dock fixa det om jag vill... insåg att jag absolut inte ville det, bad henne ringa upp imorgon igen medan jag skulle kolla upp det hela.. undrar om hon ringer?.. Får väl säga att jag har en mac.

Microsoft 2011-12-14
Engelsk talande kvinna. Påstod att jag hade korrupta filer. Försökte förklara att det kan inte hon veta så hon gav upp

Engelsktalande kvinn 2011-12-02
Sa att min dator var infekterad med malware och virus. Jag blev misstänksam och frågade vilket företag hon rinde ifrån. Svaret blev "Microsoft Windows". Då sa jag att de inte ringer upp utan vidare och att jag inte var intresserad av samtalet och la på.

"Microsoft" 2011-11-29
001000181 ringde ca 07.30 och nämnde mitt namn och frågade om det är rätt nummer (på någorlunda hygglig engelska). Påstod sedan att hon ringde från Microsoft varvid jag först skrattade och hon blev något förvirrad, och frågade varför. Jag berättade att hon ljög, och om hon var omedveten att hon inte jobbade för Macrosoft så borde hon prata med sin chef, han är förmodligen är den riktigt store lögnaren som också bedrar sin personal. F.ö. ringer MS aldrig upp någon, har inte hänt ännu...
Sedan tackade jag för mig och önskade en fortsatt bra dag och la på luren...
Detta är inte första gången, har fått minst ett halvdussin samtal tidigare från samma bedragare...

00501 /Engelsktaland 2011-12-01
Nån snubbe ringde från Microsoft ,Han sa mitt namn och började prata om att jag hade olagligt nedladdat något .."suck" sa jag och la på..

001000253 2011-11-29
Blev uppringd tidigt på morgonen. Kille pratade engelska och bröt på indiska och påstod att han ringde från Microsoft. Påstod vidare att vi laddat ner något olagligt program. Sedan bröts samtalet.

0046760999984 2011-11-28

ung dam, indiska bry 2011-11-27
25 nov, uppringd av dam som sade sig representera Microsoft och att företaget upptäckt att jag laddat ner program illegalt och att man ville kontrollera min dator och att jag skulle starta datorn. Jag vägrade naturligtvis och avslutade samtalet.

Engelsktalande kvinn 2011-11-26
Indisk kvinna ringer och talar om att hon ringer från Microsoft och att datorn sänder felmeddelande som hon ska hjälpa mig med. Jag talar om att jag inte vill då jag inte kan verifiera vem hon är samt att jag finner det besynnerligt att inte en svensk avdelning hör av sig. Hon förklara då att hon kan verifiera sig med ett nummer i ett program som finns i min dator vilket hon kan återberätta för mig.Hon förklarar också att det inte finns en svensk avdeldning som jobbar med detta. Jag frågar vilket dator som skickar, då jag har två. Hon ville att jag skulle göra åtgärden på båda datorerna. Jag talar om för henne att jag inte är bekväm i att göra något och ber henne ringa igen om en timme vilket snart har gått, ska bli intressant om hon ringer igen

Okänd 2011-11-26
Blev uppringd kl. 06.30 första gången av detta nummer men jag la på luren när hon ( engelsktalande indiska(?) kvinnan ) frågade om jag pratade engelska. Hon ringde upp igen vid 07.30 och sa till min man att hon ringde från Microsoft och att vi har ett farligt virus på datorn. Hon ville att han skulle sätta på datorn och följa instruktioner...vilket han inte gjorde naturligtvis!

1000255 2011-11-23

Okänd, talade engels 2011-11-22
Samma typ av samtal även från tfn +0274790042.

Microsoft 2011-11-18
De påstod att min dator skickar mängder med felmeddelanden hela tiden och min dator kan krascha nör som helst.

Okänd 2011-11-17
Ringde 06.40 visste min mans namn men han var direkt inne på att numret så kontstigt ut och det måste vara en bedragare. Personen frågade nåt om windows men min man menade att han inte var intresserad så dagas på morgonen och lade på

Okänd 2011-11-14
God idé till vem det nu var som skrev den 17/10 2011, att man säger då att man har en Macintosh dator, eller som ni säger hor er i Norge: computer. Kanske det är det bästa medicinen som finnes på denna jord, eller hur? Så nästa gång de ringer: Snäsa av dom så det osar pest och pina, med att man säger att man har en MACINTOSH! Så kanske de lägger av till sist med sina dumheter. Det kanske det finns flera goda iden hos våra grannländer.

Microsoft fejk 2011-11-14
Kvinna talande perfekt engelska förklarade att jag hade skräpfiler som kunde förstöra min dator. Jag frågade om hon ärligt menade att hon talade om att Microsoft skulle ringa 1 miljard windowsanvändare och tala om att dom OLAGLIGT kontrollerat filerna på dras datorer. Bad att få prata med hennes chef efter att hon bett mig gå in på en webbsida (ej microsoft, konstigt va?) då fortsatte hon försöka med att om jag går in på denna webbsidan så kunde hon koppla mig där, förklarade för femtioelfte gången att jag kommer inte gå in på webbsidan eftersom detta är en scam. Då la hon bara på. Synd för jag tyckte det var ganska kul hur hon snubblade på sina egna ord när hon skulle förklara varför Microsoft skulle ringa och hota sina användare med datorcrash som dom upptäckt genom att olagligt hacka min dator. Vilken av mina 7 datorer det skulle handla om var tydligen inte heller viktigt och inte heller det faktum att mitt antivirusprogram även håller reda på datorns stabilitet. lol. Ska bli kul att se om hon ringer tillbaks igen....

Okänd 2011-11-14
Blev uppringd av det numret imorse. Tyckte det var ett konstigt nummer så jag svarade inte. Och sedan hamnade jag här..

Okänd 2011-11-10
Missat samtal från 001000181 idag.
Blev nyfiken på det konstiga numret och hamnade här.
Synd att jag inte hann svara, då hade jag kunnat förklara ett par saker för dem.

Microsoft 2011-11-08
Snackade om virus på min hemdator på usel engelska!Helklart en bedragare.

Engelsk talande man 2011-11-04
Dom ringde till mig idag och sa att jag skulle skriva event wvr i (kör) men jag hade inte telefonen vid datorn så jag var tvungen att springa fram och tillbaka hela tiden Så han sa att jag skulle fixa en cellphone så skulle han ringa imorgon.

... 2011-10-17
Hei. Disse samma personer har ringt meg (i Norge) uttalige ganger. I snitt 1 gang pr 3 vecke i 4 mnd. Helt utrolig at de inte gjer upp!!! Jeg sier at jeg har Mac da ligger de på, eller jeg fråger vart de har fått mmitt nr., da ligger de også på. Forferdelig plagsomt.
Okänd 2011-10-12
Fick alldeles nyss ett samtal från en man som pratade väldigt dålig engelska. Som alla tidigare kommentarer sa han att han var från Microsoft Service Center, (en hel del folk det skulle gå åt om de skulle börja ringa upp alla som har virus på datorn,)och dillade om att jag hade "deadley virus" på min dator, ville jag skulle sätta på datorn så skulle deras tekniker kunna rensa bort viruset.
Han blev lite sur när jag tvunget ville veta vad viruset hette så jag kan ta bort det själv, (jag jobbar på kommunens dataavdelning och är ansvarig för deras virusskydd):-)
När jag efter ett tag frågade hur han hade fått tag på mitt telefonnummer, lade han på luren.
Får man säga så på Microsoft till sina kunder ;-).
Det skrämmande är väl att de lyckas ibland.
Läste om en kille som spelade in all trafik på datorn under deras samtal och skickade loggarna till polisen. BRA! http://www.edvinssonsblogg.se/indier-ringer-om-falska-datorproblem/

Ingen nummerpresenta 2011-10-03
Blev uppringd av en kvinna med indisk brytning som sa sig ringa från microsoft Sevice center och att eftersom jag är en genuine Windows user och laddat ner filer från internet så behöver jag support för att ta bort skadliga virus. Jag frågar hur hon fått mitt namn och nummer och dessutom som att jag inte har någon dator som står registrerad på mig? Det kan hon inte svara på men plötsligt ser hon att vi har en general user registrerad i hemmet och jag blir så förbannat på hennes blajprat att jag säger att jag inte har någon dator i hemmet utan att jag bara har en på mitt jobb. Då blir hon sur och lägger bara på.

Lägg in samtal från 001000181




Hittar du inte vad du söker?

Annons