Missatsamtal.se
Annons

Sök telefonnummer

001000181

Har du fått ett samtal från detta nummer?
Här kan du läsa vad andra har att säga om detta telefonnummer och vem som har ringt.
Lägg gärna in en egen kommentar.

30 kommentarer

Enligt besökarna ringer
Okänd, Microsoft, indisk kvinna

Står bara 00501 i di 2012-01-30
En man från Microsoft support påstod att min dator laddade ner något skadligt.

Dolt nummer 2012-01-30
Kvinna med Indisk brytning, över knastrig dålig linje, säger att hon är från Microsoft Support Centre. Under en tid har "min dator" sänt felmeddelanden till dem. Därför ringer de och ber mig koppla upp datorn så ska du de hjälpa mig att lösa problemet. Jag tackar snällt nej och lägger på. Fem minuter senare ringer dolt nummer igen. Jag svarar inte.

Okänd 2012-01-29
en kvinna som pratade engelska med indisk brytning, undrade om jag hade fel på mitt windows och att hon skulle hjälpa mig med det. sa bara att jag inte kunde prata mer med henne och har inte ringt sen dess.
Annons

Okänd 2012-01-27
En kvinna med indisk brytning ringde och sa att hon var från Windows support center och att min dator var "badly corrupted", jag lade på direkt, linjen var också konstig och knastrig. Gå inte på det här!

dolt nummer 2012-01-27
Kvinna på taskig Engelska ringer och meddelar att jag har virus på datorn... Hinner knappt nämna "no thank you " så bryts linjen

Dolt nummer 2012-01-27
Kvinna på taskig engelska säger till mej att jag har viru datorn.. Hinner svara "no thank you" så bryts linjen

Okänd 2012-01-27
Man med indisk brytning ringer och försöker på knagglig engelska få fram att jag har fått ett virus på datorn som kommer totalförstöra den. Dem ska ha kollat min dator i 2 mån... Enligt honom ringer han från Windows?? Jag fattar såklart direkt att det är en bluff, säger att jag inte är intresserad av vad han har att erbjuda, han blir tys och jag lägger på..

"out of area" 2012-01-27
Ringde en man med indisk brytning från windows service center. Han undrade om jag hade windows (vilket jag har) men svarade att jag använde mig av Mac/Apple då jag antog att det var nåt konstigt. Han lade på med en gång.
001000181 2012-01-27
Bluffsamtal om Windows och virus

okänt nr, stod bara 2012-01-25
Idag ringde en man. Precis som alla andra pratade engelska med indisk brytning. Tror också att han kan ha tysk eller nederländsk härkomst ändå. För han sa några ord som fick mig att misstänka det. Han sa att han ringer för att min dator har fått intrång från Malaysiskt virus. Ingen annan än folk från Windows vet om detta. Jag frågar hur han fått mitt nr, han sa att det fick han från registreringen av min nya dator. Jag misstänkte direkt att detta är bedrägeri. jag frågade hur han tänkte identifiera sig, om jag fick ringa tillbaka, om han kunde maila mig sin information. Identifieringen skulle jag få om jag startade datorn..(den var på mend det såg han visst inte..smile)Maila kan han inte för de jobbar endast med Call-uppdrag (skumt) och återringa gick inte pga att han satt i ett annat land och det skulle bli så dyrt för mig! haha. Sen sa jag aldrig skulle släppa in honom i min dator frivilligt. Då blev han grinig och sa att han inte behövde in. Det räckte om jag startade datorn och han "visade" mig hur jag skulle göra. Varför vet ingen om detta med viruset, varför skrivs det inte i tidningar om det frågade jag. Då sa han att det var ett hemligt virus, som bara Windows vet om! Han ska ringa tillbaka om två dagar sa han, för att se om jag ändrat mig.

Okänd 2012-01-25
Står "Externt samtal" i min telefon. Kvinna med Indisk brytning, knastrig linje, talar om att hon vill hjälpa mig med fel på min dator... Jag hör först inte och försöker kommunicera. Samtalet bryts, hon ringer upp igen, jag fattar då att det är något skumt och säger till henne att jag inte har någon dator. Samtalet bryts och hon ringer inte mer. Googlar detta och hamnar här :)

Okänd 2012-01-25
Kvinna med indisk brytning ringde från "Windows". Min dator var tydligen utsatt för risk. Problemet var att hon trodde att jag var min sambo. Han använder Mac. Jag la på efter en stund.

0104705128 2012-01-24
Deta hände mig idag vid 13.00 att en man meed Indisk brytning ringde mig och presenterade sig som en Microsoft medarbetare som "visste" att min dator var gammal och behövde rensas ...hmmm men jag gick på det och han fick mig att ladda ner ett program ...........det är inte klokt hur dum får man bli !!!Nu är datorn fixad tack och lov ....detta nr verkar vara från Nedeländerna!!

Okänd 2012-01-23
efter upprepade påringningar
har jag bett dom fara åt helvete

Okänt nummer. 2012-01-23
Kvinna med Indisk brytning.
Sa att de sett att jag haft problem med Windows.
Frågade om vilken version jag hade.
La på luren.
Hon ringde direkt efter, men jag svarade inte.
Har inte ringt igen.

Rodney King fråm Mic 2012-01-23
Samtalet kom 05.22 på morgonen han talade engelska med nån typ av indiskt dialekt. Jag sa till honiom att det var bedrägerri och bad dem att aldrig ringa mer

+0290378488 2012-01-20
windows operating system ringer o pratar engelska med asiatisk brytning, ber dom dra åt h-vete och lägger på. ringt säkert 10 ggr den sista månaden.

Windovs Service Cent 2012-01-20
I mitt fall ringde en man med Indisk brytning enligt samma koncept som ovan från nr 00501 men denna gång från Kalifornien, USA!
Är inte så haj på sånt här, men ändå rätt misstänksam så jag ställde massa frågor flera gånger under processen. Han lät övertygande... Dumt, dumt nog lät jag honom ändå göra en scanning och när den sen var klar hände något som jag inte sett i övriga inlägg, jag hamnade på en websida där han uppmanade mig att välja ett av flera alternativ på betalningen för en "ny brandvägg" eftersom min ursprungliga hade kraschat... jag ifrågasatte både varför siten inte hade något som tydde på att det var kopplat till Windows och varför jag skulle behöva betala. Han försökte förklara men jag fattade inget och ville inte klicka på nåt som skulle kosta pengar. Jag sa att jag måste kolla om detta verkligen kan stämma och bad honom ringa upp senare. Det har han inte gjort...
Verkade som allt handlade om att övertyga mig att klicka på något av betalningsalternativen, fast nu är jag förstås orolig över vad dom kan göra nu när jag var så j-a dum att låta dom fjärstyra datorn ett tag!

Kvinna med brytning 2012-01-20
Samma hos oss idag. Kvinna med brytning som representerar Microsoft och vill in i datorn. Min älskade man lyssnade länge för att se vad de skulle göra. Efter ca fem minuter så tog en man över samtalet. Även vi skulle tillåta dom att installera ett program som gav dom access .

Microsoft 2012-01-20
Jo den dagen dom börjar ringa sina kunder om dom har virus. Ringde till min pappa otaliga gånger och sa att han hade virus och att han skulle kolla på tagenterna. När han sa att det var Microsoft som ringde sa jag att han skulle lägga på så han sa till kvinna att han inte ville starta datorn då blev det tyst ganska länge sen ringde hon upp precis efter att han la på, vi svarade inte och hon har inte ringt sen dess eller än så länge iaf...

Okänd 2012-01-19
ringde 10.20 bröt på något språk, han sa mitt för och efternamn, och att jag har allvarliga problem med mitt Windows. jag sa att det var konstigt för jag har ingen dator,då sa han, ok bye bye.
numret han ringde i från tror jag var 0501?

Indisk kvinna från " 2012-01-19
Samma som alla andra här; helt klart en bluff. Hon ville rädda min dator som hade fått virus och skickade varningsmeddelanden till dem och att jag därför skulle koppla upp mig och följa hennes anvisningar

Indisk kvinna från " 2012-01-19
Samma som alla andra här; helt klart en bluff. Hon ville rädda min dator som hade fått virus och skickade varningsmeddelanden till dem och att jag därför skulle koppla upp mig och följa hennes anvisningar. Hej då, sa jag...

Okänd 2012-01-18
En kvinna ringde mig från "Microsoft Call Center" Och sa att jag hade en "Junk" fil på datorn som behövdes tas bort och att jag behövde installera programvara så att datorn inte skulle krascha...

Helt opålitligt, sedan så fick jag prata med en kille med någon form av utländsk brytning och jag kunde verkligen inte lita på detta och gjorde valet att bara lägga på och kolla upp numret istället, hörde en bäbis i bakgrunden och det lät som att dem var utomhus och gjorde detta samtalet.

Dem vill bara få dig att installera en programvara så att dem säkerligen kan hacka sig in på din dator.

Lita inte ett dugg på detta!
Lägg bara på!

Indisk kvinna 2012-01-18
Okänt nummer, dålig förbindelse, försökte alldeles för ivrigt få mig att uppdatera datorn.

Engelsktalande kvinn 2012-01-18
Kvinna med dålig engelska ringde och sökte min sambo. Han var på jobb så jag frågade om hon kunde ringa senare. Då frågade hon om jag kunde starta datorn. Sa nej. Jag frågade flera gånger vad det gällde och hon svarade bara att det gällde "computer". Anade oråd. Ringde min sambo och han hade ingen aning om vad det gällde. Tur att man kunde hitta info här.

Indisk kvinna 2012-01-17
Ringde från Windows support Long Iland New York och berättade att jag har virus Spyware & Malware - inget mer precist.
Ville jag skulle koppla upp mig mot www.support.me
och skriva in 485894 men det gjorde jag inte ty helt suspekt. Hon frågade vilket OS jag hade - borde väl hon veta kan man tycka om hon nu jobbar åt MS.

Man med indisk brytn 2012-01-13
Sa att han ville göra en scan på min dator för den va infekterad av en farlig infektion. När jag frågade om vad det var för typ av infektion fick jag svaret att det va en väldigt farlig infektion. Enligt honom så hade de tillgång till alla Microsoft experter. Jag sa att jag inte kör med Microsoft programvara men det spelade ingen roll det va bara microsoft tekniker som kunde lösa problemet.
Bad honom att sluta ringa och att polisen nu höll på att spåra hans nummer då la han på.

Nån tattare 2012-01-12
Han ringde och undrade om jag låg och sov, och jag bara no no no. Sen sa han nått man jag hörde inte för att min telefon har extremet dåligt ljud. Och han la på, uppenbarligen en scam

Engelsktalande man m 2012-01-11
En Indier ringde från "Windows Support"

Lägg in samtal från 001000181




Hittar du inte vad du söker?

Annons