Missatsamtal.se
Annons

Sök telefonnummer

001000181

Har du fått ett samtal från detta nummer?
Här kan du läsa vad andra har att säga om detta telefonnummer och vem som har ringt.
Lägg gärna in en egen kommentar.

30 kommentarer

Enligt besökarna ringer
Okänd, Microsoft, indisk kvinna

Kvinna med östasiati 2012-02-15
Det ringde precis en engelsktalande kvinna med en brytning som lät östasiatisk (typ japanska, thailändska eller ngt. liknande). Hon bröt så kraftigt att det var svårt att förstå vad hon sa, men jag uppfattade så mycket som "Junk mail" och att hon påstod sig komma från Windows. Jag anade oråd och såg till att avsluta samtalet snabbt.

Okänd 2012-02-13
"Hi I¨m calling from technical support... bla bla ". Fick luren i örat , samma idiot har ringt ett antal gånger senaste fem dagarna ... och senast nu för fem minuter sedan kl.21:25 2012-02-13

Okänd. 2012-02-13
Kvinna som talade engelska med indisk brytning. Sa att hon ringde från windows support. Ville att jag skulle starta upp min dator. Hade fått massor med virus enl henne. Lade på luren !
Annons

nån indier. 2012-02-10
En utlänning som påstod att han var från "Windows" frågade mej, (12 ÅR), om jag hade en windows-dator. Ja?! sa jag
"Du har mycket virus, och du har laddat ner mycket 'Junk'."
De vill väl att man ska ladda ner nåt program på datorn, så dom kan se alla lösenord, kontonummer och sånt.

Okänd 2012-02-10
Samma Indiska dam ringde mig och hävdade att hon var från Windows support i New York. Jag hade fått ett allvarligt fel på min dator som inte kunde hittas av mitt antivirusprogram. Hon var tvungen att hjälpa mig. Hon skall ringa imorgon så gör hon återkommer jag med info.

ej tillgängligt 2012-02-10
14:50 Har precis blivit uppringd av engelsktalande man med indisk brytning. Det är andra gången på 1 vecka. Förra gången pratade min son med mannen och sade att han var en bluffare. idag ringde mannen igen och sade att detta var ett akut samtal eftersom några hackers har tagit kontroll över min dator. Ja sade "Vad konstigt, jag har ju ingen dator" What??? sade mannen, har du ingen dator??? och så lade han på! (jag har visst dator men jag har kontroll över min dator)

Dolt Nummer 2012-02-09
Ringde ngn snubbe med indisk brytning och sa att jag hade ett virus på datorn som jag inte kunde märka av på egen hand. Han ville ha min ip-adress så att han kunde åtgärda det men jag sa att jag är på jobbet och inte hade tillgång till datorn.

Jag ifrågasatte var han hade fått mitt nummer ifrån och på ngt sätt hade han koll på båda mina telefonnummer. Jag bad honom ringa tillbaka imorrn kväll, finns det ngt man kan göra för att spåra samtalet då så att man kan sätta dit dem då?

"Microsoft operate s 2012-02-09
Fick just samtal på hemtelefonen från "Windows operate system", där en man på knackig engelska med indisk brytning sa att jag hade problem med min dator. Om jag satt framför den kunde han hjälpa mig att fixa det som var "infected" nu. Jag anade oråd och sa att han skulle ringa tillbaka senare när min "man" var hemma.

windows support cent 2012-02-08
samma idioter ringde mig. dum och godtrogen som jag är gick jag på det. Vet itne om de hann klart eftersom jag anade oråd och sa att jag va tvungen att gå. Ska jag byta alla mina lösenord och skrota datorn nu eller vad gör jag?

Okänd 2012-02-08
Hade för mig att jag hade hört talas om detta förut,så det räckte med att höra sorlet i bakgrunden och den taskiga engelskan så la jag på luren.

Okänd 2012-02-08
Fick idag ett telefonsamtal ifrån 001000181. En man på knagglig engelska sa att jag behövde starta om min dator för annars kommer min dator att krascha och sen skulle han hjälpa mig efter min omstart. Han pratade mycket forcerat. Jag sa att jag är datorspecialist så jag vet när jag behöver hjälp med min dator. Han slutade aldrig att prata, så till slut lade jag på luren och han har inte ringt nåt mer.

Okänd 2012-02-07
En kvinna ringde idag min fru och på sin "Käppkinesengelska" försökte få min fru att gå in på en sida AMI.com men då min fru inte hörde/fattade vad människan sa la hon på, då ringde jonet tillbaka 4-5 ggr... Nån som vet nått om sidan AMI.com ??

Okänd 2012-02-07
Blev idag uppringd av "Ej tillgängligt nr" på min telefon av en man medcindisk brytning som uppgav sig vara från windows supporten, först frågade han efter min 10 årige son! Jag anade oråd från början men hängde med på samtalet till att de ville att jag skulle "få deras hjälp" genom att logga in från sidan logmein123.com då la jag på. De ringde vid 9:48 2012-02-07

Windows Service Cent 2012-02-07
Hävdade att jag hade en dator som var infekterad. Spelade med ett tag för att se vart det ledde. Frågade sedan vilket OS min infekterade dator hade och då sa han Windows 7. Då sa jag att ok, då har vi tre datorer att välja mellan, vilken av dem är det som är infekterad? Han tyckte inte det var viktigt, starta bara en av dem. Då sa jag att jag hade fel, jag har visst bara XP. Då såg han inte några problem med det heller. Då sa jag att han har så många fel att jag förmodligen inte har nån malware heller. Då frågade han om jag jobbar med IT eller nåt eftersom jag pratade om teknik. Det höll jag med om och så sa jag att jag ville veta hur länge de orkade hålla på och det var ju inte så länge. Jag har ju inte ens börjat prata om boot-loaders eller virtuella hosts ännu... Då la han på.

Microsoft engelstala 2012-02-07
Ville att jag skulle starta Windows event viewer på min dator men jag viste direkt att det var ett bluff företag så jag la på luren.
Men dom forsätter ringa ca 3 gånger varje månaden fast jag säger att jag inte vill, har inte windows, vet vad dom sysslar med ect. Hur får jag dom här parasiterna att sluta ringa?

Okänt nummer 2012-02-07
Uppringaren talade "callcenterengleska" på knastrik linje och sa sig ringa från Windows Support Team. Vidare sa han att min dator har skickat en massa felmeddelanden. Jag frågade om han ville logga upp sig mot min dator remote. Han blev lite häåen tror jag, men svarade " erh, yes..." varpå jag sa " I'm not an idiot, you are". Sedan la jag på. Ringde polisen men de verkar inte kunna glra något alls utan det uppringande telefonnumret...

Dolt nummer 2012-02-06
Kvinna med indisk brytning ringer knastrigt långdistanssamtal. Frågar om jag har en windowsdator. Jag frågar vem hon är. Hon svarar något jag nästan inte kan uppfatta - "suppport center" typ. Hon hävdar att hon kan se att min dator är infekterad med virus och ber mig sätta igång datorn. Jag svarar att jag inte tror på henne och lägger på.

Engelsktalande kvinn 2012-02-04
Hon utgav sig från att ringa från Microsoft. Jag hade fått ett allvarligt fel på min dator enligt kvinnan varpå jag klämde till med "sure, bye".

Jävla luffare!

Man med indisk brytn 2012-02-04
Hade nyss, kl. 11.30 idag, ett samtal från nummer 00501 (?!) av en person som talade med indisk brytning och sa att han ringde från Microsoft i Kalifornien och ville hjälpa mig med att "fixa" min dator (som var infekterad av "malicious programs"), bla, bla ...
Jag misstänkte en hackarbluff, bad om hans telefonnummer (vilket han angav!) och bad om att få återkomma, vilket jag givetvis inte kommer att göra.

00100..och något där 2012-02-04
Samma sak hände oss idag. De försökte lura ett av mina barn att det var viktigt att de skulle hjälpa oss att laga felet.

Okänd 2012-02-03
Samma som de föregående talarna. En kvinna ringer med nån sorts asiatisk brytning och vill att jag ska kika in i loggboken och se hur många varningar jag har. Yadda-yadda-yadda... Jag la på!

Okänd 2012-02-02
Fick samtal jättetidigt på morronen,en engelsktalande man frågade om jag kunde förstå engelska, jag sa nej och han la på./bosse

Okänd 2012-02-01
Jävla nötter... Tycker synd om folk som går på detta. de ringde mig nyss och en kvinna med som sagt indisk brytning tjata på om att min dator laddar ner massa maleare osv, sa till henne att det är inget fel på min dator och undrade vad det är för malwarte hon pratade om då hon tydligen viste mer om min dator än jag lol men tänkte lyssna färdigt på henne och då ville hon jag skulle öppna min browser och skirva in www.logmein123.com i adressfältet. Frågade då henne vart denna adress skulle ta mig typ 3 gånger då hon sa till mig att jag inte förstod vad hon pratdade om så skulle en kolega till henne prata med mig men då la jag på därpå ringde de upp igen och då sajag till de på "fin" engelska att de aldrig mer skulle ringa mitt nr.Jäkla nötter!!!!

indisk kvinna från W 2012-02-01
En kvinna med indisk brytning ringer och säger att Windows fått meddelande om att min dator är utsatt för virus etc. Hon ber mig gå in i Hanteraren och sedan Loggboken. Mycket riktigt hittar jag massa varningsmeddelanden där. Men eftersom jag inte är helt borta när det gäller datorer vet jag att dessa felmeddelanden alltid finns där och inte alls är några virus. Hur som helst så tjatar hon på mig att gå in på TeamViewer.com. Jag går in där då jag själv brukar använda denna funktion. Hon ber mig sedan att välja "fjärrstyrning" och då förstår jag vet det handlar om. Haha jag talade om för henne att det var ett bra försök, men att jag inte tänker henne få access till min dator så hon kan göra vad hon vill med den. Aja ni förstår vad jag menar. TILLÅT ALDRIG NÅGON SOM NI INTE KÄNNER VÄL FÅ FJÄRRSTYRA ER DATOR!

okänd-dolt nummer 2012-01-31
Glömde också säga att han började hot att om jag inte åtgärdade problemet skulle han avregistrera mig så jag inte kunde avnända datorn. Vilket skitprat!

Okänd 2012-01-31
Har precis blivit uppringd av engelsktalande man med indisk brytning. Det är andra gången på 1 vecka. Förra gången pratade även min sambo med mannen och vi bad att någon svenktalande skulle ringa upp. idag nämde jag detta för mannen som ringde och han började ifråga sätta min engelska, tyckte att eftersom jag pratade engelska så behövde jag inte prata med svensktalande. Sa att jag inte var så bra på datorer och dålig på fackengelska. Han tjatade att jag skulle sätta på min dator för det var fel på min ip-adress men jag svarade att jag inte hade något fel på min dator. Till slut la jag på och googlade och hittade dessa varningar. Så tack alla som varnar och kollar upp fakta=)

support.me 2012-01-30
En kvinna ringde och berättade att min dator har blivit svårt angripen av olika sorters "malwares".
Hon bad mig knappa in deras site via "kör" i datorn vilket jag gjorde.Därefter skulle jag logga in in deras tekniker-site och knappa in en kod,vilket jag dumt nog gjorde.Då körde dom sitt eget program i min dator och började därefter "rensa " datorn från olika virus etc. När detta var gjort skulle jag behöva köpa en ny licens från microsoft (via dem) antingen för 1 år eller två.Det fanns även livstidslicens att få för ca 400 Euro. När jag hörde detta lade jag på och kopplade strömmen från routern.Ny är jag rädd för att de har inplanterat ett spionprogram på min dator! Nästa steg blir nog att radera hela HD:n + återställa till fabriksinställning.
Kanske lika bra,för att datorn har några år på nacken +har blivit ganska slö vid det här laget.

Microsoft engelstala 2012-01-30
Meddelade att jag hade "junk" i min dator som skulle förstöra den. Bad mig att sätta igång den men jag var inte hemma. Where are you mam! Jag meddelade att jag var på jobbet. Ohh! Hon ringer igen säkert!Bra att hitta info på nätet!

Microsoft engelstala 2012-01-30
Meddelade att jag hade "junk" i min dator som skulle förstöra den. Bad mig att sätta igång den men jag var inte hemma. Where are you mam! Jag meddelade att jag var på jobbet. Ohh! Hon ringer igen säkert!Bra att hitta info på nätet!

Microsoft service ce 2012-01-30
08010898975, 001000255 har ringt mig ett antal ggr sedan i sep-okt 2011. Som alla andra här indisk brytning och vill att man skall ladda ner ett program för att datorn går sakta och ett möjligt virus!?? Idag bad jag om hans namn och nr. namnet fick jag aldrig för han la på.. Definitivt en bluff. Jag har ringt MS i Stockholm och ifrågasatt. De svarade att bara lägga på och att Ms ALDRIG kontaktar sina kunder. Om kunden har problem så ringer man oftast för hjälp!! I dag ringde jag polisen och anmälde händelsen!! Det bör ALLA som råkar ut för detta göra, sa hon på polisen. Hoppas att det blr slut på detta.

Lägg in samtal från 001000181




Hittar du inte vad du söker?

Annons