Missatsamtal.se
Annons

Sök telefonnummer

0756660074

Har du fått ett samtal från detta nummer?
Här kan du läsa vad andra har att säga om detta telefonnummer och vem som har ringt.
Lägg gärna in en egen kommentar.

11 kommentarer

Enligt besökarna ringer
Tryggsam, Okänd, nån idiot
Okänd 2016-04-20
Undantagen
Att spärra sin telefon för oönskade samtal i marknadsförings-, försäljnings- och insamlingssyfte är enkelt. Men det finns vissa undantag som gör att du dels kanske inte kan spärra ett visst nummer, dels, under vissa omständigheter, kan bli uppringd trots att du redan spärrat ditt nummer. Här försöker vi förklara vad det kan bero på.

Undersökningar, samhällsinformation m m
Spärren i NIX-Telefon gäller inte samtal som rör marknadsundersökningar, samhällsinformation, politiska kampanjer, religiös upplysning eller annat som anses ha samhällsintresse. Därför kan du få den sortens samtal även om du spärrat ditt nummer hos NIX-Telefon.

Samtycke till telefonkontakt
Du kan själv ge ett samtycke till ett eller flera företag eller organisationer att få ringa dig i marknadsförings-, försäljnings- eller insamlingssyfte, trots att du begärt spärr i NIX-Telefon. De som du gett samtyckandet behöver då inte kontrollera om du finns med i spärregistret. Samtycket som du lämnar måste vara så tydligt formulerat att du förstår att företaget eller företagen kommer att ringa upp dig.

Etablerat kundförhållande
Om du redan har ett kundförhållande (gäller ingånget avtal) med ett företag får det per telefon lämna erbjudanden om samma typ av varor eller tjänster som ditt avtal med dem gäller, även om ditt telefonnummer är spärrat. Detta gäller även en tid efter det att avtalet med det aktuella företaget upphört att gälla, minst sex månader men normalt inte mer än ett år.

Du har själv lämnat ut personuppgifter
Om du själv lämnat ut dina personuppgifter till ett företag och fått information om att företaget kan komma att ta kontakt med dig via telefon, får företaget ringa dig även om ditt nummer är spärrat. Det krävs dock att du fått möjlighet att tacka nej till kontakt och avstått att göra det.

Har du blivit uppringd, trots giltig NIX-spärr och utan att något av undantagen här ovanför stämmer för din del? Här hittar du information om vad du då kan göra …

Mikael 2016-04-13
Ville sälja brandskydd. Hänvisade till NIX och Mikael "skulle se till att det fungerade" ?
Bad honom dra...

Svarade inte på okänt nummer 2016-04-01
Mitt mobilnummer har NIX !! Arggg....
Annons

Tryggsam 2016-03-22
Oproffsig säljare som blev sur när jag inte kunde höra vad han pladdrade om. Verkade vara ute efter att lura på mig något jag talat om för honom att jag redan hade men han insisterade

Tryggsam 2016-03-22
Ringer till ett nummer som är Nixat. Oseriöst företag!

Tryggsam 2016-03-20
En vältalig o charmig kille fick mig gå med på larm jag absolut inte har varken lust eller råd med! Hur gör jag för att säga upp detta avtal?

nån idiot 2016-03-17
La på när jag savarade...amatörer

Tryggsam 2016-01-28
Ville sälja ett trygghetslarm, en brandvarnare. Om rök uppstod då jag inte var hemma skulle en signal gå till dem.

Tryggsam 2016-01-11
Ville sälja en brandvarnare som är kopplad till en trygghetscentral så att om det börjar brinna kan man få sms så att man kan larma även om man inte är hemma. Fast kostnad + en månadskostnad.

Han försökte säga att jag skulle fundera i två veckor och att han först om två veckor skulle skicka ut brandvarnaren till mig så sa jag stopp och att han absolut inte fick skicka ut något till mig.

Okänd 2016-01-07
Någon ringde på, jag tog luren, inget svar. Vad är vitsen med det?

Tryggsam 2015-12-08
Ringde på arbetsmobil, jag satt i möte och kunde inte prata och säljaren blev sur

Lägg in samtal från 0756660074
Hittar du inte vad du söker?

Annons
Creeper