Missatsamtal.se
Annons

Sök telefonnummer

0731506114

Har du fått ett samtal från detta nummer?
Här kan du läsa vad andra har att säga om detta telefonnummer och vem som har ringt.
Lägg gärna in en egen kommentar.

11 kommentarer

Enligt besökarna ringer
DittVal.info, DittVal.org, Ditt Val.info
DittVal.org 2014-09-25
En vän la upp detta meddelande på facebook strax innan valet:
En seriös varning till er medborgare. Jag har två gånger nu fått ett SMS från "DittVal.org" där jag ombes uppge vad jag tänker rösta på i valet genom att svara på SMS'et. De påstår att de gör oberoende och anonyma undersökningar inför valet. Men mitt varningslarm ringde ganska högt där så jag struntade i att svara. De kan ju koppla ihop mitt telefonnummer med min röst och på så vis kringgå valhemligheten, en av grundstenarna till demokrati. Gör man samma sak på deras sajt så kan de koppla ihop ditt IP-nummer och din email med din röst. Jag kände att inget seriöst undersökningsföretag skulle genomföra undersökningar på detta vis!

Och mycket riktigt - organisationen startades alldeles nyss och har anonymiserat sitt ägarförhållande. De har ingen address, inga kontaktuppgifter. Servern befinner sig inte i Sverige - registrerad hos ett webbhotell som håller kundens identitet hemlig och som därför används av politiska smutskastningskampanjer. Men tack varje google så listar jag ut att det hela startade för nästan ett år sedan under namnet "Marknadsinsikt.com", vilka efter kritik sedan gick under jorden och har numera poppat upp som "DittVal.org". De enda som använt data från dem är sajten Avpixlat och ytterligare en främlingsfientlig sajt samt en annan sajt. Det känns sannolikt att dessa sajter drivs av människor som är bekanta med varandra. Inte minst för att DittVal konsistent redovisar orimligt höga procent som röstar på SD, och en youtube-kanal med samma namn har enbart videor inriktade på invandring.

Svaret är tydligt. I bästa fall så är det bara falsk marknadsundersökning i syfte att överdriva SD's populäritet, men mer sannolikt så handlar det om åsiktsregistrering. Dvs att de sparar undan ditt namn plus din röst. Ni vet, så som man gör om man har ambitionen att skilja ut folk från folk liksom. Ni vet, så som nån gjorde en gång i tiden. En Adolf bland annat, nån slags Josef också. De hade roliga läger man kunde få åka på om det framkom att man röstade på fel parti.

Nä, om någon organisation kan koppla ihop ditt namn med vad du röstar på... lyd då mitt råd och berätta det inte för dem.
dittval.info 2014-09-24
Fick sms 21.34 från 073-1508083
kommer ej svara med får ni sms svara ej , detta är betal sms....
dittval.info 2014-09-23
SMS med fråga om jag tror löven lyckad bilda regering. Tror det blir dyrt att svara på smset!
Annons
DittVal.info 2014-09-21
Tror att det rök en hel del pengar när jag var dum i huvet och svarade på väljarundersökningen.
http://www.dittval.org/ 2014-09-20
DittVal.info Valjarundersokning: Tror du Stefan Lofven (S) klarar av att regera Sverige? Svara JA/NEJ eller VET EJ. Tack
Okänd 2014-09-13
Fick ett sms precis.... vilket parti skulle du ROSTA pa?? inget å ö.... fejk?
dittval.org 2014-09-09
Titta på dessa hemsidor

http://www.dittval.org/

http://www.dagensopinion.se/bluffunders%C3%B6karna-marknadsinsikt-byter-kostym
DittVal.org 2014-09-05
De skickade sms där de vill veta vad jag röstar på!
DittVal.org 2014-09-01
Sms om väljarundersökning. Svarar ej, kanske kostar det pengar?
Dittval.org 2014-08-31
Fick ett SMS om väljarundersökning.
DittVal.org 2014-08-31
Fick ett SMS om väljarundersökning där jag skulle ange vilket parti jag hade tänkt att rösta på.
Nej tack, jag röstar i vallokalen.

Lägg in samtal från 0731506114
Annons
Creeper Missat samtal på Google+