Missatsamtal.se
Annons

Sök telefonnummer

001000181

Har du fått ett samtal från detta nummer?
Här kan du läsa vad andra har att säga om detta telefonnummer och vem som har ringt.
Lägg gärna in en egen kommentar.

30 kommentarer

Enligt besökarna ringer
Okänd, Microsoft, indisk kvinna

Från 'Microsoft' 2012-03-23
Först idag en kvinna med indisk brytning som la på när jag frågade efter namnet på hennes chef. Sedan ikväll en kille som kallade mig 'sir' hela tiden och vill att jag satte på datorn. Helt fräckt gav han mig sin egen 'idnummer' och 'idnummret' till chefen och ett påhittat namn. Till slut blev jag trött på hans fräckhet och sade: 'you know what, you're a f---ing bullshitter. F--- off!' Jag la på. MED EN GÅNG så ringde han igen och sa snabbt: 'You son of a bitch, f--- off!'
Sen lade han på. Ingen mer 'sir' där inte! På telefonen stod det båda gånger: 'out of area'. Hur kan man spåra sånt?

Okänd 2012-03-22
Kvinna med indisk brytning. När jag sade, att jag inte hade virus och inte heller hade anmält det försökte hon hävda, att det inte spelade någon roll. När jag sedan frågade var hon hade fått mitt nummer ifrån blev hon sur, snäste av mig med "that is none of your business, go to hell!" och lade på. Sådant beteende ökar ju inte direkt chansen att man ska gå på det hela. Lite skrämmande dock, att hon visste vad jag hette.

Okänd 2012-03-22
09:35 idag, ringde en tjej frän microsoft(som hon påstod) och förklara för mig på väldigt dålig och hastig engelska. Att dom fått information, om att min dator hade vissa fel och uppgav att jag hade virus!! Jag var på som en hök direkt och, sa att min dator funkar felfritt och undrade bestämt varför hon ringde mig om detta? Varpå hon tappade konceptet, hon började stamma lite och försökte förklara igen...denna gång lite mer upprörd! Jag svarade-att du har helt, så hejdå! J*vla parasiter
Annons

okänd engelsktalande 2012-03-21
Stax före lunch ringde denna kvinna på hemnr och sa att jag hade problem med Windows och Microsoft. Jag svarade att jag inte hade det men hon var påstridig. Bad henne "go to hell" och hon lade på luren.

Okänd 2012-03-21
Har ringt 2 kinestjejer idag. Första gången ka jag på. Andra gången drog jag en rövar historia och sa att jag vet vad dem håller på med, min pappa jobbar för Sveriges polis och han har nu spårat samtalet. Hehe. I anrda luren hörde man en liten kinesröst sägandes till någon annan i bakgrunden "Oh, we got a problem"

Okänd 2012-03-21
Det hände 3-4 gånger, samma som all andra. Bara lagt på luren varje gång...

Okänd 2012-03-20
Flera gånger har jag blivit uppringd av en man som talar engelska och säger sig ringa från Windows. Senaste samtalet kom för en stund sedan. Jag svarar varje gång att jag inte tror honom eftersom Windows aldrig skulle ringa mig per telefon, och så lägger jag på luren.

Okänd 2012-03-20
Fick också ett samtal alldeles för en stund sedan. En kvinna som ringde och jag förstod ingenting. Dels för att hennes engelska sög och dels för att det hon sa lät helt absurt. Hon påstod att de kunde se att vi hade laddat ner ett virus och att all vår privata information var "broadcasted on the web", men att hon som tur var kunde hjälpa oss. Jag tyckte att det lät jättekonstigt, la på och ringde min pappa istället. Han berättade då att det var bedrägare. (Nähe?)

Okänd 2012-03-20
För en stund ringde en man från Windows och nu ringde en kvinna. Vi bad om namn och telefonnummer, för att kunna ringa tillbaka, men då lade hon på luren till slut. Hoppas att vi slipper dem nu.

Okänd 2012-03-20
Blev nyss uppringd av en som pratade på bruten engelska och sa att han ringde från Windows Support och att jag hade problem med Windows. Jag lade på direkt.

okänt nummer 2012-03-20
En kvinna med indisk brytning och dålig engelska försökte berätta att min dator var full med virus. Jag frågade var hon ringde ifrån och fick beskedet Microsoft. Jag misstänkte att det var något lurt så jag tackade för mig och la på luren. Det kanske var dumt, skulle försökt locka ur henne mer information.
Okänd 2012-03-19
Samma sak här. Indisk/pakistansk brytning.
Säger att han är från "Windows technical support" och att jag har serious problems i min dator.Eftersom jag förstod att det var en bluff bad jag honom prata med min IT-tekniker(min som studerar datanätteknik).Efter mycket om och men går han med på det.Diskussion uppstod då min son säger till honom att Microsoft inte jobbar på det viset.Min son retar upp honom så tillvida att mannen till slut skriker i luren .Snacka om att bli arg när han förstod att han inte kunde lura oss.

Okänd 2012-03-19
en man ringe och sa på engelska att jag fått spyware i min dator, jag förstod att det var bluff, jag sa till han " go hang u self" sen slänge jap på luren.

Okänd 2012-03-17
fick just samtal från någon på dålig engelska som påstog att vårat windows var trasigt han var från microsoft och var mycket påstridig

Okänd 2012-03-16
En kvinna ringde och talade mycket dålig engelska med kraftig indisk brytning, presenterade sig som tekniker på Windows technical support i califronien. Hon sa att mitt windows var sönder och att hon kunde reparera det. hon var mycket påstridig och ville att jag skulle logga in på någon sida, därifrån skulle hon fjärrstyra o reparera windows sa hon. jag svarade att jag äger ingen dator, hon fortsatte ändå och ville att jag skulle gå till datorn o logga in. jag upprepade då att I have no computer! i do not own a computer! What is it that you dont anderstand?? då sa hon att hon ringt fel o la på.

Indier,,,,,,windows 2012-03-15
Sa att jag har virus i datorn ,ville hjälpa till att åtgärda det,,,,,,

Okänt nummer 2012-03-14
Samma sak här. Indisk/pakistansk brytning.
Säger att han är från "Windows technical support" och att jag har serious problems i min dator.
Han blev lite stött när jag frågade vad jag har för IP-nummer.
Tyvärr slängde han på när jag inte kunde sluta skratt och antydde att Windows faktiskt litegrann är associerat med Microsoft.

Vilka stollar...

Synd bara att dom lyckas lura folk. :-(

Okänt 2012-03-13
Fick precis samma samtal som föregående talare. Svarade och det alltså en indier som snackade knakig engelska från "Microsoft" om virus och problem med datorn. Hade sedan innan hört om bedrägerier så jag bad honom att ringa senare, ska bli kul att prata igen och driva med honom lite :) Blev lite skraj då jag insåg att jag sa "yes" flera gånger i samtalet, det finns ju exempel på företag som klipper ihop samtal och får det låta som att jag accepterar någon betalning. juste, min vanliga daot rär på lagning och fick Windows 7 installerat igår enligt service stället där den är, läste att någon av er installerade W7 dagen innan ni fick samtalet, kanske har de någondatabas på detta?

Okänd 2012-03-13
Hej alla.
Blev nyss uppringd av någon indier med "birdie namnam" brytning som påstod att min dator var infekterad av nåt virus. Tyvärr så blev jag förbannad och slängde på luren, jag borde ju såklart drivit med honom och låtit honom jobbat en stund för ingenting...

Okänd 2012-03-12
Vi har fått samtal från ett okänd nummer nu flera dagar i rad där de på engelska säger att de kommer från "Microsoft" och att vi har virus. Vi har lagt på varje gång då vi misstänkt bluff och det verkar vi gjort rätt i.

Okänd 2012-03-12
Vi har fått samtal från ett okänd nummer nu flera dagar i rad där de på engelska säger att de kommer från "Microsoft" och att vi har virus. Vi har lagt på varje gång då vi misstänkt bluff och det verkar vi gjort rätt i.

microsoft 2012-03-12
"-jösses!, har du så många händelser i din loggbok" Vi skickar en certifierad scanner till dig, enbart för dom med problem.... Samtalet spelas in, så min överordnad inte kan anklaga mig för att inte ha gjort mitt bästa att rädda din dator...Vi ringer igen om 1 timme....

Jag tackar för att det finns fler som har loggat dom på denna lista...

"Microsoft" 2012-03-12
[Gävleborg]
En indisk man ringde från "microsoft" till frun på vår hemtelefon och sa att vi har virus i datorn. Han gav henne bestämda och påstridiga order. "Sätt dig vid datorn, gå in på denna sida (amnii.com) ge mig ditt id-nummer (ip-nummer?), klicka här och där. Du ska få ett program som rensar bort ditt virus!"
Minst en person till hördes i bakgrunden.
Hon ringde mig istället och frågade vad hon ska göra. Sa åt henne att lägga på och dra ur internetkabeln. Han ringde upp igen men frun svarade inte.
Bytte till Windows 7 igår dock, men det kanske bara är slumpen att dom ringde så tätt inpå ändå?

Okänd 2012-03-12
Det var en man som snackade engelska som ringde och sa att han kom från microsoft.
Han snckade snabbt och det brusade lite så jag hörde inte allt han sa.
Men han nämnde warning och problem.
Och så sa han att han kunde hjälpa mig.
Jag är hyfsat ung men har rätt dtor erfarenhet av datorer och hade sedan länge läst om den här typen av bluff.
Jag vart lite chockad men sa att att jag inte riktigt förstod.
Han är förmodligen för feg för att våga ringa igen.

Okänd 2012-03-10
kvinna som sa att hon ringde från NY ringde och sa något om virus på min dator. jag skulle bara starta min dator så skulle hon bevisa vem hon var och hjälpa mig.

Okänd 2012-03-09
Det ringde en man som talade engelska med indisk brytning. Det var ett himla tjattrande i bakgrunden.Mannen pratade otydligt men jag uppfattade att han ringde från Windows ???? och frågade om jag hade en dator. Sa att jag inte var intresserad och sa Bye Bye!! Skumt, men nu förstår jag när jag läser om alla andra som har varit med om samma sak.

001000255 2012-03-09
Idag var dom vänliga nog att erbjuda sin hjälp till mig :). Ganska trevlig engagerad indier.

Windows 2012-03-07
Fick ett telefonsamtal från min far idag där han sa att någon ringt upp honom från "Windows" (alltså inte Microsoft) och bett honom sätta på datorn då många i hans område hade fått någon form av virus.

Pappa gjorde tvärt om och stängde av datorn och ringde mig, vilket ju var väldigt streetsmart av honom, till skillnad mot de som ringde från "Windows".

Microsoft/windows 2012-03-07
Samma tillvägagångssätt som för era andra men jag tyckte att det var något nr som börjagde på 0027 eller 027. Hittar inte nr i hemluren nu.. Engelsk brytning och jag frågade om det var ett skämt mm och då jag hört talas om detta. Han sa att det var just därför han ringde, för att det var så mycket sånt... bla bla bla. Bye bye!! Skönt att mina misstankar var rätt.

hörde inte varifrån 2012-03-05
En man med konstig brytning vid namn Ricky Williams som någon tidigare nämnt ringde nyss och ville att jag skulle slå på datorn, men jag bad han ringa imorn, om han gör det så blir det att driva honom till vansinne ;)

Lägg in samtal från 001000181




Hittar du inte vad du söker?

Annons